Som hungriga vargarNe, ibland gillar jag verkligen inte kostdoktorn. Alltså sidan, inte doktorn.
Visst säger han e del vettigt även om han kanske tar i lite för mkt ibland och det då är svårt att hålla med honom.
Men många många kommentatorer känns som små dockor som bara nickar och håller med. Precis som dom tidigare lyssnat på SLV med nästan religiös övertygelse följer dom nu kostdoktorn i allt han säger.

Ett enda gott ord om kolhydrater, som tex att långsamma naturliga kolhydrater såsom råris och bulgur och kolhydratsrika grönsaker, och även frukter, faktiskt inte är dåliga, då får man kommentatorer på sig, som hungriga vargar. "Kolhydrater är visst dåliga! Man kan inte äta si och så utan man måste äta så"
Jag menar det snackas så mycket om att alla är olika men samtidigt vägrar dom inse att det finns människor som mår bra av en GI-diet. För jag tror alla är medvetna om att raffinerade kolhydrater är boven i dramat. Men icke, kolhydrater är dåliga och är inget vi ska äta oavsett om dom är naturliga eller inte.

Och allt snack om att "ja men såhär har vi ätit i miljontals år"...ehm O.o, så vi hade gräddsåser och stekte i smör när vi ,enligt evolutionen vilket jag itne tror på, upptäckte elden?
Nje vi åt nog av allting. Kött med lite fett på och så rötter och nötter och annat som innehöll kolhydrater. Köttet var knappast jätte fett för inte hade dom grisar i grottorna.

En annan rolig sak är ju "Ne men det finns massa fett i modersmjölken så det är meningen att vi ska äta det!" Ja men alltså, modersmjölken innehåller kolhydrater också, men det betyder då visst itne att vi är menade att äta kolhydrater också, nene.

Inte heller fattar dom några skämt, dom ska vara så himlaq seriösa hela tiden och tracka ner på alla som tycker olika. Ok, om nån kommer med felaktig fakta är det klart man rättar till det men ibland kommer det folk som säger det verkar intressant med LCHF men att dom själva mår bra av tallriksmodellen med mycket frukt och grönt och långsamma kolhydrater, då kommer vargarna fram igen. Det är minsann ohälsosamt med frukt och kolhydrater och man ska skippa det och istället äta ägg och kött i massor!
Jag förstår inte hur dom tänker, dom vill att deras kosthållning accepteras, men samtidigt accepteras inte andras kolthållningar?
Ne, man kan itne skämta om nåt. Jag sa att Rössner vart lik Ulf Ekman för det har Linda upptäckt, nä då vart jag visst låg och såna kommentarer borde inte finnas....seriöst...skärp er lite...det var faktiskt kul!

Nu tycker inte jag att tallriksmodellen är perfekt och att man kanske borde sänka kolhydratsintaget lite men annars ser jag inget fel med det.
Eller varför itne strunta i kostråd? För kan vi allvarligt ge ett och samma kostråd till alla personer?

Och socker, visst är det dåligt i för stora mängder och har man ett beroende så kanske man borde undvika det och andra kolhydrater men att ta 100g godis eller glass på lördag är då inte ohälsosamt. Eller att ta en burk cola. Det är inget man dör av.
Herregud man ska väl inte glömma bort att leva heller.
Däremot ska man itne äta det varje dag.

Eller allt snack om vad som egentligen är LCHF och vad som inte är det. Dricker man cola light och köper färdiga såser och färdig majo då äter man minsann inte LCHF. För allt ska vara naturligt. det är det LCHF går ut på.
Nä, LCHF går ut på att minska på kolhydraterna och öka på fettet. Det är grunden. Sen kan den varieras in i det oändliga. Antingen äter man 5g kolhydrater om dagen eller så äter man 60g kolhydrater om dagen. Man kanske äter en pizza i månaden eller dricker öl. Eller så kanske man unnar sig lite potatis till helgen. Ne då kommer bannemig vargarna igen och tjötar att man inte äter LCHF då. Vill man inte dricka cola light eller tycker inte att det är gott så FINE då tycker du det, men dom personerna trackar då ganska ofta ner på dom som väljer att fuska nångång eller som dricker cola ibland.

Jag blir bara så fruktansvärt irriterad att klaga och klaga på saker och sen gör dom samma sak. Och sen undrar dom varför dom verkar sektliknande för utomstående?

Det är nästan så man vill sluta diskutera där.  För det är så JAG upplever det där, ibland är det verkligen ingen trevlig stämning alls.

Kommentarer
Åsa

Jag har också skrivit där nån gång men slutade snart, för man blir ofta påhoppad, trots att jag äter lchf...=(

2011-04-14 @ 16:38:46 | http://www.poppikock.blogspot.com
Veronica ( Clanica)

Håller helt med dig. Trist att vissa blir såna LCHF fanatiker och paragrafryttare. Lite sötningsmedel eller halvfabrikat någon gång är väl ok om man själv väljer det. Herregud!

Som du skriver så måste man ju få leva också

2011-04-15 @ 12:51:18
Erik

"...när vi ,enligt evolutionen vilket jag itne tror på, upptäckte elden" - Där slutade jag läsa.. Hur kan man ens försöka att argumentera om vetenskapliga ämnen såsom kost utan att själv tro på vetenskap överlag.

2011-04-15 @ 14:18:43
YeNa

Erik:

Vad jag tror på och inte tror på är min ensak. Jag tror helt enkelt inte på att vi härstammar från aporna. För det kan jag fortfarande engagera mig i vetenskap. Notera, jag tror inte på evolutionen, det betyder inte att jag inte tror på vetenskapen!

2011-04-15 @ 14:43:12 | http://newyena.blogg.se/
Monika

Erik: Evolution = vetenskap? Skulle inte tro det.

Det finns vetenskap som pekar på att evolutionen är humbug.

Jag blir ockå REJÄLT trött på att höra evolutionsteorin predikas i lchf-sammanhang. Självklart evolverar vi och samhället, men någon amöba/reptil/apa tror jag verkligen inte att mina förfäder var. Och detta betyder inte att det jag tror på inte är förenligt med vetenskap.

2011-04-15 @ 21:07:47
YeNa

Precis Monika, det heter ju trots allt Evolutions-TEORIN!

Varför ska jag inte få engagera mig i kostfrågan bara för jag itne tror att mina förfäder var små amöber som kröp ur vattnet?

Måste man tro på ALL vetenskap för att få diskutera ämnet? Nej, juste.

2011-04-16 @ 12:18:54 | http://newyena.blogg.se/
Anna - 15 år och ledare för integrationsprojekt

Vilken galen evolution det varit för människan. Vi har blivit för stillasittande (som bilden visar hehe) :P

2011-04-16 @ 17:47:23 | http://annaanstensen.blogg.se/
Lennart

Ät det så konstigt att du upplever sidan så negativt när du sitter och ägnar dig åt hårklyverier? Du borde uppdatera bloggen med dina inlägg till den senaste artikeln, där du verkar helt hysteriskt pedantisk när det kommer till definitionen av bota. Visa dina besökare vad du gör för att bidra till att sidan ska bli bättre. Tips: det har en motsatt effekt och folk blir antagligen ännu mer negativt inställda till dig och dina kommentarer.Man kan ju bli förbannad för mindre, är du så här mot alla du känner?

2011-04-16 @ 18:14:46
Lennart

Kan du förklara vad som är så fantastiskt med coca cola och annan skräpmat? Du säger att man måste leva livet och därför tvinga i kroppen skit - vad exakt är det som säger att för att leva livet så måste man äta mat man inte vill ha? Kanske funkar så för dig, men utgå inte ifrån att alla tänker likadant (byt ut "man" mot "jag" eller nåt).Jag har noll sug efter sådan mat, och jag lever livet fan så mycket bättre genom att äta mat min kropp mår bra av.

2011-04-16 @ 18:22:36
YeNa

Lennart:

Hysterisk pedantisk? Jag gjorde ett inlägg där jag sa att jag inte anser man kan kalla detta för "bota" och att man sen tolkar saker olika.

Det är såna som dig som fick mig att skriva denna artikel. Allt som du inte håller med om är strunt. Är det itne så du tänker??Att du sen kommer med personangreepp bara för att du förmodligen är osäker på dina åsikter gör dig inte till en bättre människa.Du är exakta exemplet för dem jag skrev om i mitt inlägg. DU gillar inte cola och anser att det är skit. Så du ska kasta skit på oss som väljer att ta ett glas cola på helgen?? LÄGG NER!!Kul att du mår bra men jag ska bannemig fortfarande ha mat jag älskar nångång i månaden!!Detta är MIN blogg och MINA åsikter.

Jag accepterar att du tänker annorlunda men kom för fan inte hit i min blogg och kasta skit på MIG för att jag ser saker annorlunda än dig!!

2011-04-16 @ 18:34:57 | http://newyena.blogg.se/
Lennart

"Du är exakta exemplet för dem jag skrev om i mitt inlägg. DU gillar inte cola och anser att det är skit. Så du ska kasta skit på oss som väljer att ta ett glas cola på helgen?? LÄGG NER!!"Ylva, att du vill leva livet och dricka coca cola är något jag inte motsätter mig. Du får äta och dricka precis vad du vill (och ingen ska döma dig efter dina matvanor), men du behöver inte lägga ord i mun på alla andra och upphöja det till en allmän lag att leva livet innebär att man äter skräpmat, det gäller som sagt inte alla.Återigen, det är inte så konstigt att du uppfattar det så negativt då du själv bidrar till att skapa den stämningen. Kan garantera dig att om du vore mindre aggressiv och konfliktbenägen och inte intog en försvarsställning direkt skulle du bemötas på ett helt annat sätt.Du kanske borde hitta andra sätt att ta ut dina aggressioner? :)

2011-04-16 @ 18:48:24
YeNa

Nej men har jag nånsin sagt man ska stoppa i sig skräpmat? Det jag säger är att vill man så¨ska man få kunna ta en pizza nångång eller en hamburgare eller vadsomhelst. Och ingenvart har jag skrivit att det gäller alla.Om jag skriver en kommentar med min åsikt sen får en massa elaka kommentarer på mig, är det då så konstigt att jag blir arg??Är det inte du som vägrar inse att folk tänker olika? Inte undra på att jag blir arg..men du har rätt, jag kanske borde sluta lägga mig i diskussionerna när man ändå bara får ta skit för sina åsikter.

2011-04-16 @ 18:52:37 | http://newyena.blogg.se/
Goran van Den buske

Skall vi rädda den del av mänskligheten som är/blivit/skall bli "dödsjuka" måste man vara petig med vad man stoppar i sig. Tyvärr! Annars är det ingen idé diskutera kost. Man måste utgå från noll-vision. Det gäller naturligtvis inte oss som är "naturligt" smala och inte lider av sockerberoende/kolhydratkänslighet med stor återfallsrisk. Men vi skall heller inte försöka vara normen som gäller.Bara vara tacksamma för vi dragit högsta vinsten i genlotteriet.

YeNa

Jao Goran, men nu har jag ju skrivit att "om man inte har ett sockerberoende" i de flesta inlägg där jag sagt att man kan fuska ibland :)

Sen så, varför ska JAG inte få äta kinatmat nångång om året bara för att en annan individ är "dödsjuk" och har ett extremt sockerberoende?

2011-04-18 @ 21:12:45 | http://newyena.blogg.se/
Rebecka

Jag tycker att du har en asgrym blogg! Har du tid så slå även ett öga på min :).

2011-07-13 @ 03:18:12 | http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback