När man inte har råd

Jaa, när man inte har råd med att gå till frissan så får man helt enkelt ta fram saxen och klippa själv :)
Jag tror att vi har en självklar vinnare!

 


Squash-tagliatelle (med köttfärssås)

Till lunch blev det Squash-tagliatelle med köttfärssås. Supergott. Godare än vanlig pasta måste jag säga, mycket mer smak.

Man skalar bara squashen med en potatisskalare, runt och runt och runt. Ca 100-150g till en person. Man kan förvälla den men det går likabra utan har jag märkt.
Det finns två sätt att tillaga den. Antingen så kokar man den några minuter eller så steker man den i smör.
Jag tycker det är godare att steka (kryddar med lite salt, vitpeppar och curry) så får man in lite extra fett och håller sig mätt längre.
Sen på med lite köttfärssås (recept kommer), strö över lite ost (godast med parmesan) och voila :D


Dagens LCHF-tips

Visst är det gott med panerad fisk, schnitzel eller chicken nuggets? Men för det brukar man ju använda ströbröd och det är ajjabajja. Jag testade lite olika paneringar och kom fram till följande:
(obsera att detta är vad jag tycker, andra personer har andra smaker och tycker annorlunda)

Sesam:
Supergott om man ska göra chicken nuggets, mindre bra till att panera en hel filé eller fisk med.
Man får steka på svagare värme annars bränns fröna och kycklingen är rå i mitten. Bäst att steka i smör, ger en lite besk smak om man steker i olja.

Kokos:
Gott till chicken nuggets också, även om jag inte är något fan av kokos. Passar bra till fisk också. Mindre bra till gris och nöt.

Pofiber:
Absolut bästa och godaste paneringen. Det smakar precis som vanlig panering om inte ännu godare. Blir godast om man steker i smör och ännu godare om man steker i smörfett (smör där man tar bort vattnet, mjölkproteinet och mjölksockret), då kan man nästan inte sluta äta.

Det finns säkert fler paneringar men jag tycker dessa tre är dom bästa :)

Nästa blir att testa om man kan blanda pobibret med ägg och grädde och göra en smet av det för att fritera grönsaker och kyckling.

I'm back!

Efter uppehåll och kolhydratsfrossande är jag nu tillbaka. Har fyllt år, så mitt 22a år börjar med att ommöblera, vilket blev väldigt bra.
Stohandlat har jag med och kylskåpet är fylld med LCHF-nyttigheter!

Nu kör vi!