Besserwisser

It's only human to think you know everything about the things you know nothing about..



Dagens intag 26-04-2011

Länge sen jag körde en dagens.
Börjat använda mig av Matdagboken nu, finare och mer tjolahej.

Ingen aning om man får lägga upp detta men det lär vi väl märka ;D




Rosétorsk på spenatbädd



Originalreceptet av Anna Skipper hittar ni här.
Jag tog bort och la till lite grejer så min variant ser ut såhär:

Ingredienser:
  • 500g torsk eller annan vit fisk (jag hade hajmal)
  • 5dl spenat (helst färsk)
  • 2dl grädde
  • 1dl vatten
  • 0,5dl cremé fraiche
  • ca ½tärning fiskbuljong eller annan buljong
  • salt, svartpeppar, vitpeppar och rosépeppar

Tillagning:
  1. Koka upp grädde tillsammans med vattnet, cf, buljongen och lite vitpeppar
  2. Lägg ca 5dl spenat i en ugnssäker form
  3. Lägg på fisken och ha lite rosépeppar över
  4. Häll över såsen
  5. Ha över lite salt och svartpeppar
Grädda fisken i 200 grader i ca 25 minuter

Servera med:
  • Broccoli och en smörklick
  • smörstekt grön sparris med örtsalt och vitpeppar
  • eller annat du känner dig sugen på





Kålpuddingen som ger dig multipla smakorgasmer!

Avnjöt precis världens godaste kålpudding så jag känner att jag måste dela med mig!

Ingredienser:
700g vitkål
smör
500g blandfärs
1,5 dl grädde
1 st ägg
125g keso, avrunnen (skölj med vatten)
3-4 vitlöksklyftor
Örtsalt
Vitpeppar
Svartpeppar
Cayennepeppar
2,5 dl buljong (lagom salt)

Såsen:
2 dl spad från kålpuddingen
2 dl grädde och ev 0,5 dl creme fraiche
soja, salt och peppar

 

 

* Sätt ugnen på 175 grader.


* Börja med att steka den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna . Den ska bli mjuk och få fin färg. I slutet ska du ha i pressad vitlök.

 

* Blanda under tiden köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke.
Krydda med örtsalt och vitpeppar och dom andra kryddorna.

 

* Blanda ihop färsen och den stekta kålen.

 

* Häll allt i en ugnsform.

 

* Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret eller tärningen. Häll buljongen över kålpuddingen.

 

Den ska vara väldigt vattnig, du kommer ta bort en del av vätskan och resten kommer koka in vilket gör kålpuddingen väldigt mjuk och saftig

 

* Grädda i 150 graders ugn i ca 50 minuter. Ta ut formen och häll bort 2 (kanske till o med 3) dl av spadet.
Ställ tillbaka puddingen i ugnen i 15 min på 200 grader.

 

* Koka ihop spadet med grädden, den eventuella creme fraichen och krydda med salt, vitpeppar och soja efter smak

 

Servera med Sallad och lite osockrad lingonsylt!

 

Trevlig njutning ;)

 


"Kändis"kommentar

Har ni sett "Du är vad du äter" på tv4+? Anna Skipper har bytt fokus och istället för att tjata om alger så är det nu LCHF som gäller!
Det programmet jag tittade på handlade om Katta, som försökt att gå ner med fettsnåla metoder och mycket kolhydrater tidigare. Tyvärr kan alla se resultatet. Katta var oerhört duktig i programmet och gick ner hela 10kg!

Nu är hon alltså en liten kändis, och hon har kommenterat MIN blogg *hoppar och dansar runt och skriker "en kändis har kommenterat min blogg"* (OBS! Jag överdriver skämtsamt såklart, jag är ingen galning liksom, duuuh?`;P). Hon fick nämnligen dricka en jätte äcklig drink varje morgon, så ja den äckliga drinken finns tyvärr kvar hos Anna Skipper.
Så jag tipsade henne om äggmjölk, som är väldigt näringsrik och definitivt godare än den där äckliga shaken hon fått dras med varje morgon.

Kolla in hennes blogg och följ hennes resa: http://kattasfett.se/

Katta, jag måste bara säga att du är JÄTTE duktig och jag hoppas verkligen du har hittat DIN ultimata diet med LCHF!
Jag ska följa din resa och håller tummarna för dig! Innan du vet om det kommer du vara smal och frisk och ännu vackrare!! :)




Work work work work work

Jag är så glad, jag fick ett svar från hemtjänsten att jag kanske får jobba i sommar och kan kanske fortsätta jobba till hösten och ta ett riktigt studieuppehåll nu. På onsdag kl 9 gäller det, då är intervjun!




Som hungriga vargar



Ne, ibland gillar jag verkligen inte kostdoktorn. Alltså sidan, inte doktorn.
Visst säger han e del vettigt även om han kanske tar i lite för mkt ibland och det då är svårt att hålla med honom.
Men många många kommentatorer känns som små dockor som bara nickar och håller med. Precis som dom tidigare lyssnat på SLV med nästan religiös övertygelse följer dom nu kostdoktorn i allt han säger.

Ett enda gott ord om kolhydrater, som tex att långsamma naturliga kolhydrater såsom råris och bulgur och kolhydratsrika grönsaker, och även frukter, faktiskt inte är dåliga, då får man kommentatorer på sig, som hungriga vargar. "Kolhydrater är visst dåliga! Man kan inte äta si och så utan man måste äta så"
Jag menar det snackas så mycket om att alla är olika men samtidigt vägrar dom inse att det finns människor som mår bra av en GI-diet. För jag tror alla är medvetna om att raffinerade kolhydrater är boven i dramat. Men icke, kolhydrater är dåliga och är inget vi ska äta oavsett om dom är naturliga eller inte.

Och allt snack om att "ja men såhär har vi ätit i miljontals år"...ehm O.o, så vi hade gräddsåser och stekte i smör när vi ,enligt evolutionen vilket jag itne tror på, upptäckte elden?
Nje vi åt nog av allting. Kött med lite fett på och så rötter och nötter och annat som innehöll kolhydrater. Köttet var knappast jätte fett för inte hade dom grisar i grottorna.

En annan rolig sak är ju "Ne men det finns massa fett i modersmjölken så det är meningen att vi ska äta det!" Ja men alltså, modersmjölken innehåller kolhydrater också, men det betyder då visst itne att vi är menade att äta kolhydrater också, nene.

Inte heller fattar dom några skämt, dom ska vara så himlaq seriösa hela tiden och tracka ner på alla som tycker olika. Ok, om nån kommer med felaktig fakta är det klart man rättar till det men ibland kommer det folk som säger det verkar intressant med LCHF men att dom själva mår bra av tallriksmodellen med mycket frukt och grönt och långsamma kolhydrater, då kommer vargarna fram igen. Det är minsann ohälsosamt med frukt och kolhydrater och man ska skippa det och istället äta ägg och kött i massor!
Jag förstår inte hur dom tänker, dom vill att deras kosthållning accepteras, men samtidigt accepteras inte andras kolthållningar?
Ne, man kan itne skämta om nåt. Jag sa att Rössner vart lik Ulf Ekman för det har Linda upptäckt, nä då vart jag visst låg och såna kommentarer borde inte finnas....seriöst...skärp er lite...det var faktiskt kul!

Nu tycker inte jag att tallriksmodellen är perfekt och att man kanske borde sänka kolhydratsintaget lite men annars ser jag inget fel med det.
Eller varför itne strunta i kostråd? För kan vi allvarligt ge ett och samma kostråd till alla personer?

Och socker, visst är det dåligt i för stora mängder och har man ett beroende så kanske man borde undvika det och andra kolhydrater men att ta 100g godis eller glass på lördag är då inte ohälsosamt. Eller att ta en burk cola. Det är inget man dör av.
Herregud man ska väl inte glömma bort att leva heller.
Däremot ska man itne äta det varje dag.

Eller allt snack om vad som egentligen är LCHF och vad som inte är det. Dricker man cola light och köper färdiga såser och färdig majo då äter man minsann inte LCHF. För allt ska vara naturligt. det är det LCHF går ut på.
Nä, LCHF går ut på att minska på kolhydraterna och öka på fettet. Det är grunden. Sen kan den varieras in i det oändliga. Antingen äter man 5g kolhydrater om dagen eller så äter man 60g kolhydrater om dagen. Man kanske äter en pizza i månaden eller dricker öl. Eller så kanske man unnar sig lite potatis till helgen. Ne då kommer bannemig vargarna igen och tjötar att man inte äter LCHF då. Vill man inte dricka cola light eller tycker inte att det är gott så FINE då tycker du det, men dom personerna trackar då ganska ofta ner på dom som väljer att fuska nångång eller som dricker cola ibland.

Jag blir bara så fruktansvärt irriterad att klaga och klaga på saker och sen gör dom samma sak. Och sen undrar dom varför dom verkar sektliknande för utomstående?

Det är nästan så man vill sluta diskutera där.  För det är så JAG upplever det där, ibland är det verkligen ingen trevlig stämning alls.

You little demon!



Din hemska hemska människa!!!
Du sitter och ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet och inte en jävel säger emot dig!

Lögn 1: "Grovt bröd och frukt ger ett lägre blodsockret"

Hennes uttalande kan ju tolkas olika men faktum är kolhydrater med lågt GI höjer också blodsockret, kanske inte lika mycket och likasnabbt men det ger endå en konstant insulinutsöndring som pågår länge. MEN det är bra med fullkorn och råris och andra kolhydrater med lågt GI om man inte är kolhydratskänslig.



Lögn 2: "Vi VET ju att animaliskt fett leder till hjärtkär-sjukdomar"

Jag har då inte hittat en enda studie som visar att mättad fett är dåligt. Inte heller har professorer som VET hur man letar och granskar forskning hittat något. Visserligen finns det studier där slutsatsen är att mättad fett ger hjärtkärl-sjukdomar men kollar man på dessa studier har personerna (eller råttorna för den delen) fått kolhydrater och protein samtidigt och då kan man bara inte dra slutsatsen att det är fettet som lett till sjukdomen.
Mer och mer börjar inse att SLV tusentals studier inte på något sätt styrker deras kostråd, därför ska det nu genomföras en stor utredning som ska bli klar tidigast 2013.
Så faktumet att man under 50 år inte kunnat bevisa att fett är farligt tyder iaf för mig ganska mycket på motsatsen :)



Lögn 3: "Vi måste äta mindre och röra oss mera!"

BULLSHIT! Tortyr är vad det är. Varför ska vi äta lite av den mat som gör oss hungriga?
Är man en person som inte har en normal förbränning då får man nästan springa 2-3 mil om dagen för att gå ner i vikt samtidigt som man ska äta lite mat.
Men jag håller med om att många äter alldeles för mycket och lösningen kan vara att äta mindre.
Men vi kan inte springa 3km och tro att vi ska bli mätta av en kycklingsallad utan dressing sen. Det går bara inte.
Och värst, detta framförs ju som det ENDA sättet. Det finns bara detta sättet. Ät mindre rör dig mer, det funkar för ALLA. Självklart funkar det, inget snack om det, men hur många KLARAR AV det?
Nä, jag äter då hellre riktig mat som jag blir mätt på och går mina vårpromenader. Känns bättre än att svälta sig och träna så man inte hinner eller orkar med annat.


Ett ego som städar

Igår vart jag hos Semlan och städade. Det var lite "Rent Hus" varning över det hela men jag trodde att vi skulle hinna med hela lägenheten, men icke sa nicke. 4 timmar tog det att få rent köket, sen vart det mat. Tacos med BRÖD och nachos och ostdip och till frukost blev det ballerina kladdaka med ett stort glas mjölk!! Vart är jag på väg?? Idag vet jag att det blir samma mat. Men faktumet att jag föbränner en del under städningen gör att jag känner mig lite mindre miserabel. Idag ska jag även ta med mig lite städgrejer; handskar, golvskur, påsar och annat skit.
Dessutom var jag sexig som få igår ;)





Men varför "ego"? Jo, därför, jag ska attentionhora mig lite:










Tack för mig!

Arc <3

Nu är man en Xperia Arc ägare och jag skulle inte kunna vara mer nöjd!


 

En bild tagen med den gamla mobilen, så ni ser menyn <3

 

 

Bilder tagna med nya mobilen, snacka om skillnad eller? Man måste ju bara älska HD-kameran.

Seriöst, på den stora bea-sås bilden kunde jag se pixlarna av kött bilden!!

 

 

 

 

 

Annat jag fått med:

x Spotify i 6 månader

x Massa appar och andra roligheter

x häftiga snygga spel

och bäst av allt:

x PLAY STATION!!!

Laddade ner en psx-emulator och nu kan

jag alltså spela massa gamla psx spel. Snacka om

nostalgi-tripp!!

 

 

 

 

ÄLSKAR!!!!


Konsten att älska ägg till döds <3

 

*EDIT*

Upptäckte en läskig sak idag.
Det sägs ju att svenskarna äter 200 ägg om året (visserligen för dom är rädda för kolesterolet men endå).
Jag äter 5 ägg om dagen, det ger 35 ägg i veckan och 140 ägg i månaden....alltså hela 1680 ägg om året!!!
O.O" men vad kan jag säga...jag älskar ägg  Oskyldig

 

 

27 Hårdkokta fakta om ägg

(originalinlägg)

 

1. Ägg innehåller alla viktiga vitaminer förutom C.

2. Ägg innehåller 35% protein, 65% fett och 0% kolhydrater.

3. Svenskar äter ca 200 ägg per person och år. Under påskveckan äter vi dubbelt så mycket.

4. Ägg är inte onyttigt som vi fick inpräntat under många år av Livsmedelsverket. Anledningen till det dåliga ryktet är att ägg innehåller kolesterol. Ca 230 mg kolesterol per ägg. Kolesterol anses ge hjärt- och kärlproblem (är det verkligen sant?). Men det kolesterol vi får i oss genom maten har inte speciellt stor påverkan på vår kropp. Kroppen producerar själv den största delen kolesterol (ca 2000 mg per dag) och sänker produktionen motsvarande mängd som vi stoppar i oss.

5. Du får i dig hela dagsbehovet av vitamin B12 om du äter 1 ägg.

6. Svenska ägg innehåller inga tillsatser och E-nummer.

7. 1 ägg innehåller 75 kcal och ca 50 mg av den viktiga Omega-3 fettsyran DHA. Mycket näring per kcal och inga tomma kalorier.

8. Ägg innehåller viktiga mineraler som kalcium, jod, magnesium, kalium, fosfor och selen.

9. Ägg innehåller antioxidanter i form av E-vitamin, selen, lutein, zeaxantin, kapsantin och betakaroten.

10. Ekologiska ägg – Märks med ”KRAV” och siffran 0 på äggförpackningen.
Hönsen ska vara frigående och kunna gå ut samt ha minst 4 kvm betesmark per höna.
Hönsen har större utrymme i stallet.
Hönsen ska ges dagsljusinsläpp och få tillgång till sandbad.
Hönsen får äta ett KRAV-godkänt foder.

11. Frigående höns utomhus – kunna röra sig fritt inne i stallet och kunna gå ut utomhus när de vill. Märks med siffran 1 på äggförpackningen.
Hönorna får mer utrymme än vanliga äggproducerande hönor.
Hönorna får äta ekologiskt godkänt foder som är ekologiskt odlat och inte är genmodifierat. De har även tillgång till rotfrukter och hö.
Ska följa KRAV´s regler och därmed blir de automatiskt KRAV-märkta.
Frigående inomhus (de får bara gå inomhus, aldrig gå ut) – Märks med siffran 2 på äggförpackningen.

12. Burhöns – Märks med siffran 3 på äggförpacknigen
Hönan får sitta inne i buren hela sitt liv. Det förekommer varianter på märkningen ex. ”Inredd bur” m.m. vilket innebär att det finns sittpine, ströbad m.m. i buren. I Sverige får max 16 höns vistas i samma bur.

13. Omega-3 ägg – Märks med ”Omega-3” förutom den vanliga siffermärkningen.
Hönsen utfodras med mat som innehåller krossade linfrö. Hönan ombildar sedan detta till Omega-3 som vi sedan kan tillgodogöra oss.

14. Förvara ägg i kylskåp i högst 8 grader C. Ägg håller bättre om de förvaras med den spetsiga änden nedåt.

15. Man kan testa hur färskt ett ägg är genom att lägga det i ett glas med vatten. Dagsfärska ägg ligger ner helt och hållet medan veckogamla ställer sig upp i vattnet. Om ägget flyter helt upp till ytan är det riktigt gammalt och bör inte ätas.

16. När man knäcker ett ägg ser man direkt om det är färskt. Gulan ska vara hög, vitan klar, seg och tjock runt gulan och lite mer trögflytande mot kanterna.

17. Äggskalet består i huvudsak av kalk.

18. Gulan är det egentliga ägget. Den innehåller allt en befruktad cell skulle behöva för att bli en färdig kyckling.

19. Idag rekommenderas ca 10 g protein efter träningspasset vilket motsvarar ca 1,5 ägg.

20. Risken att få salmonella om man äter råa svenska ägg är liten. Men undvik att äta råa ägg utomlands.

21. Äggen sorteras efter storlek
S små 43-53 g,
M medium 53-63 g,
L stora 63-73g,
XL mycket stora över 73g.

22. För kokta ägg picka hål på skalet i den trubbiga ändan på äggen. Under skalet i den trubbiga ändan finns en luftblåsa och gör man ett litet hål där så spricker inte äggen så lätt under kokningen.

23. Maten som hönorna äter påverkar i hög utsträckning vilka näringsämnen som lagras in i ägget. Den här egenskapen upptäcktes genom att fiskallergiker blev sjuka av ägg som värpts av hönor som matats med fisk.

24. Om ägget är svårt att skala kan du lägga det i kallt vatten. Färska ägg är svårare att skala.

25. Äldre hönor lägger inte ägg lika ofta men värper istället större ägg. En höna lägger ungefär 300 ägg per år.

26. Ägg kan frysas och tinas med bibehållen kvalitet om man knäcker ägget och blandar samman gulan och vitan före infrysningen.

27. Färgen på äggskalet beror på att bruna höns för det mesta lägger bruna ägg och vita höns värper för det mesta vita ägg.


Vackert

Vart ute och tog en "promenad" ner till ICA med Semlan igår och märkte hur vackert himlen var den kvällen. Dumt att hon inte hade med sig mobilen då hade det säkert blivit finare bilder, men det var fint ändå.








Äggmjölk - äckligt för hjärnan, underbart för smaklökarna!

För ett tag sen vågade jag mig äntligen på att testa den där äggmjölken. Det låter ju fruktansvärt äckligt att dricka i princip rått ägg blandat med vatten och smör, MEN! När jag väl vågade testa och hade i lite sötningsmedel och kakao OOHHH vilken gudomligt god varm choklad det blev!!!
Väldigt näringsrikt, proppad med vitaminer och protein (om du väljer att ta med äggvitan)! Den kan drickas både varm och kall och jag tror den passar utmärkt att dricka efter träningen tillsammans med en liten köttbit istället för ett proteinpulver (gillar proteinpulver, framförallt när det bara är hälften vassle och andra hälften kasein, men tycker man bör undvika flytande ersättningar i största mån och satsa på ordentliga måltider istället!).
Väldigt mysigt också att kura ihop sig på kvällen och dricka varmt.

Man behöver itne ha kakao i, det finns massor med smaksättnignar. Man kan även använda det istället för grädde eller mjölk i kaffet eller téet så man skipper kolhydraterna.


Ingredienser:
2 ägg (jag tar bara äggulan)
25-50 g smör eller kokosfett för extra smak
2-3 dl kokande vatten

Olika smaksättningar:
Kakao
Kanel
Vanilj (ej vaniljsocker!)
Kardemumma
Saffran
Mynta
Citronmeliss
Grädde
Kaffe
Bär

Gör så här
1) Koka upp vatten.
2) Blanda smör/kokosfett (smält det om du vill, men det behövs inte) och äggen med stavmixer
3)
Häll på kokande vatten och mixa ihop några sekunder.
4) Blanda i valfri smaksättning och eventuellt lite sötningsmedel.


För att värma äggmjölken igen så värm den långsamt på spisen medan du vispar med handvisp eller gaffel.

Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen.




"Ska du ha pommes till din LC-burgare?"...Eh O.o?

Häromdan vart jag på MAX med lilla Semlan för vi skulle ta och käka deras LowCarb-burgare. Jag gillar den, den är helt ok och ska enligt dem bara innheålla 6,6g carbs och 32g fett. Det enda jag inte gillar är dressingen. Eller den är god, men VÄLDIGT söt och dom har själv sagt att det är socker (2,5g kolhydrater per portion) i den (original-dressing) även om vissa påstått att det är sötningsmedel.
Nåväl, till det ska jag såklart ha salladen, finns även bönsallad till dem som är mindre strikta.
Till min dressing brukar jag köpa Sourcream-Peppar dippen, som jag nu såg innehåller 2,8g per portion så får byta till Green&Garlic som bara har 1,1g per portion. Även smältosten verkar vara helt godkänt med sina 4,5g kolhydrater om man nu vill unna sig nåt gott och inte är så jätte noga med tillsatser.

Hursom helst!
Vi beställde alltså våra burgare och han frågade om vi skulle ha pommes till.......pommes...till en LOW CARB burgare....ibland förvånas jag verkligen över hur dumma folk är. Det slår nästan folk som inte vet vad skillnaden mellan kolhydrat och kalori är. Jag sa iaf, NÄ sallad ska vi ha. Vad tror du inte händer? Jo, han ställer pommes på brickan! och jag skriker ut NEJ! vi ska ha sallad (jag och Semlan började bli smått irriterade eftersom vi dels var hungriga och dels hade bråttom och redan hade stått och väntat i 30 min). Snabbt som fankens bytte han då ut djävulens påfund (pommesen) mot sallad (som SJÄLVKLART hade en NON FAT dressing i, FY PYTON säger jag bara så den slängdes).

Så nu kunde vi äntligen ta våran dricka (Cola Zero mmmhhh) och sätta oss. Ha Dressingen i salladen och mummsa i sig hamburgaren. Den är svår att äta så tur dom ställer ut papptallrikar. Extremt mycket sallad, lite kött och sockerdressing...kan det bli bättre?


Överväger att beställa utan dressing men extra ost nästa gång och ha på Green&Garlic dressingen och Bea-sås.


I Love My God <3


Submission Red – Good Enough


You see the darkest parts of me
But You're still there
I only call You when I need
Someone who cares
I wonder how much more You'll give
While I just take
Every selfish thing is kissed
With my mistakes
I'm gonna die living this way

I am just a mess I must confess all my regrets
I don't know what You see in me
How am I supposed to be good enough
I am just a mess of consequence I must confess
I don't know what You see in me
How am I supposed to be good enough

Each night my dreams burn in the dark
And this heart never sleeps
How can You love me past these thoughts
Thoughts are praying for keeps
I wonder how much more You'll give
Give while I just keep on taking
Every selfish thing is kissed
Kissed with how I am mistaken
I'm gonna die living this way

I am just a mess I must confess all my regrets
I don't know what You see in me
How am I supposed to be good enough
I am just a mess of consequence I must confess
I don't know what You see in me
How am I supposed to be good enough

You still You still
You still love me in spite of this
You still You still
You still love me in spite of this
In spite of this mess



"Livsnödvändiga" kolhydrater?

Hur många gånger har jag inte läst om stackars folk som blivit retade, ja, nästintill mobbade för sina LCHF-matlådor. "Så mycket fett ska du väl inte äta, du kommer ju dö! " "Varför har du inte ris eller potatis til?? Det som är så nyttigt" "Äter du itne pasta?? Är du dum i huvudet?? Pasta är ju jätte nyttigt!!"
Jag undrar, vad I HELSKOTTA är nyttigt med pasta? Det är vatten, mjöl och ägg...ok ägg är nyttigt men det är nötter också, inte fan bli Nutella nyttigt för det (juste USA!).
Pasta innehåller knappt några näringsämnen. Jag tycker att fullkornspastan är helt onödig den också. Inte mycket nyttigare förutom att den tas upp långsammare.
Nä, jag har absolut inget emot kolhydrater, missförstå mig inte, skulle äta dom själv om jag hade klarat av att äta det. Men ska man äta kolhydrater tycker jag det ska vara naturligt! Sån som naturen ger oss, inte växer pasta på träd inte.
Råris, bulgur, quinoa, lite potatis, rotfrukter, grönsaker! Därifrån ska kolhydraterna komma! Inte från en hög näringsfattig pasta eller en Lingon-grova. Mjöl är onödigt, det har vi itne ätit tidigare.
Frukt har jag inte heller något emot. Jag gillar frukt. Det är gott. Men det är INTE så nyttigt som man tror. Dels har genmanipuleringen, besprutningen och för tidig plockning gjort att vitaminerna blivit mindre och mindre plus att dom är sötare än någonsin. Nä, frukt är naturens godis, en-två frukter om dagen räcker gott och väl. Frukt är inte heller bra för tänderna, citrusfrukterna och andra söt-sura frukter fräter på tänderna. Inte bra. SÅ man tröttnar rejält på att höra att man gå miste om en massa vitaminer för man inte äter frukt, HELLOOO! Grönsaker har mycket mer vitaminer än frukt, och man slipper sockret!

Samma sak med vanligt godis, folk verkar bli helt upprörda när man säger att man inte äter godis förutom kanske 1 gång i månaden och gjort så de senaste 7 månaderna. Att jag inte unnar mig godis, helt ofattbart. Som om det är människans rättighet att äta godis? Återigen, inget emot godis, men dom mängderna vi stoppar i oss idag är helt sinnesjuka. Varför inte bara hålla sig till lördagsgodis? Visst, har man ett sockerberoende går itne det men alla normala människor. Varför äta godis flera gånger i veckan? Elelr läsk? Varför inte dricka det på helger bara?
Visst, folk ska absolut få äta vad dom vill, men när en kompis kommer till mig och klagar över hur tjock hon är och sen trycker i sig pizza och godis varje dag, då har jag ingen medkänsla längre. Om man inte ens FÖRSÖKER att gå ner. För jag tror absolut att en vanlig människa kan gå ner i vikt av motion och bra mat såsom GI. Har man hormonrubbningar blir det en helt annan femma. Och jag tror också att nästan alla har ätit sig till sin övervikt. Jag är en av dom. Jag är tjock för att jag ätit pizza och annat onyttigt. Frågan är VARFÖR jag åt pizzan. Jag var tvungen att leva på 1200kcal om dagen och daglig motion för att bara hålla vikten. Kalla det dålig självdisciplin, men efter ett tag orkade jag itne bry mig längre så jag sökte mig till pizzan, jag skulle ju ändå aldrig gå ner i vikt då kunde jag likaväl frossa mat.

För att återgå till matlådorna, jag förstå inte varför vissa människor ska bli så upprörda över att jag tar med köttfärssås med några broccolibuketter istöllet för pasta? Broccoli är nyttigt, har massa c-vitamin (mer än apelsin) och massa annat nyttigt. Men nä, då ska jag få höra en predikan om hur nyttigt det är med spaghetti...jag fattar inte...känner folk sig hotade av allt som inte är "enligt deras normer"? Varför kan man inte bara acceptera andras matlådor?

En lösning kan iaf vara att laga mat som är så likt "originalet" som möjligt. Som tex kycklingfilé med spenatsås och blomkålsmos. Ingen ser egentligen att det inte är potatismos, och spenatsås är ju nyttigt. Kyckling också, lite fett liksom. Det dom itne vet är att blomkålsmoset är kokt med grädde och fet cremé fraiche, kycklingen är stekt i massa smör och i spenatsåsen är det grädde, cremé fraiche och smör <3
Det finns massa andra recept som liknar vanlig mat:
Korv med blomkålsmos
Korv stroganov med blomkålsris
Kinagryta med blomkålsris eller shirataki nudlar
Köttfärssås med shirataki nudlar

Ja listan kan göras oändligt lång. Så är du trött på dina kamraters tjöt elelr ska just börja använda dig av matlådor och orkar itne tjata emot så gör matlådor som inte ser annorlunda och misstänksamma ut. Om folk ändå ifrågesätter kan du ta sista utvägen, ljuga. Säg att du är glutenintollerant så brukar dom flesta hålla käften, med vissa undantag till dom som säger man ska äta glutenfri pasta då -.-

Men är du som jag, som ger fan i vad andra tycker och mer än gärna tar tillfället att få njuta lite när "motståndarna" inte kan förklara varför pasta är nyttigt (utan "det bara är det") så ta med dig en fet jävla kotlett med beasås, ägg och grönsaker till!

Konstigt osammanhängande inlägg men men!