Frukost

"Ja men vad ska man äta till frukost dååå??" brukar man kunna läsa i LCHF trådar. Vanligtvis får man svaret ÄGG! Ägg hit och ägg dit. Ägg ägg ägg överallt. Jag älskar ägg, men bara i en form...Stekt! jag gillar inte kokt ägg, inte heller omlett eller äggröra. Stekt ska det va, knaprigt i mycket smör, med salt o peppar på.
Men mer då? Vad ska man ha till? Bacon? Uärk, jag gillar inte bacon. Tar hellre lite kalkonskinka och steker lite knaprigt. Finns det nåt annat man kan äta då? Egentligen är det itne så svårt som man tror, allt beror på hur strikt man är:

Strikt:
Ägg i alla dess former med majjonäs eller annan fet sås på
Bacon
Omlett med olika fyllningar tex avokado
gårdagens middag (om det är lite kolhydrater i det)
LCHF-bröd med lite kolhydrater och mycket smör på och olika pålägg
LCHF pannkakor med en klick grädde och några hallon, kanske 6-7 (om man bara äter en, dom är otroligt mättande)
Kaffe med 0,5-1 dl grädde (3g kolhydrater för 1 dl), väldigt mättande

Mindre strikt:
Finncrisp med myyycket smör på
Turkisk yoghurt med hallon i
Fil eller yoghurt, dock inte så bra eftersom det är lite fett i det
LCHF-bröd med lite mera kolhydrater i
LCHF pannkakor med grädde och hallon (om man äter fler än 2 vilket nog bara en karl orkar)
Gräddkaffe (2,5 dl stark kaffe och 2,5 dl grädde) [7,5 g kolhydrater]

Sen beror det ju mycket på hur man vill dela upp det. Är du en frukost människa som tar sin energi därifrån så kan du ju lägga kolhydraterna där. Gillar du middagen eller lunchen mer så har de mesta av kolhydraterna där.
Jag är och har aldrig varit någon frukost människa, äter jag frukost ska det vara MAT, alltså nåt stekt eller kryddat. Aldrig gillat flingor, havregryn eller mackor till frukost, så jag äter max 5g kolhydrater, oftast mycket mindre, till frukost och sen har jag minst 15g kvar till lunch och middag.

Det är somsagt frukost så man kan ju inte ha det hur speciellt som helst, vad åt du tidigare? Förmodligen havregrynsgröt eller mackor med juice eller mjölk till och hur spännande och varierande är det?

Själv brukar jag steka två ägg, 1-2 kotletter beroende på storlek och champinjoner, i massa smör såklart. Sen på med nån fet beasås och kryddsmör. Till det en kaffe med en skvätt grädde. Brukar vanligtvis komma upp till 5g kolhydrater MAX, beroende på vilken sås och hur mkt grädde jag har i kaffet. Det håller jag mig mätt på till åtmisntone tre på eftermiddagen, beroende på när jag äter. Idag åt jag kl 10 och jag är inte i närheten av hungrig, tvärtom är jag fortfarande mätt och belåten.

 

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback