Att träna utan kolhydrater? MYTH BUSTED!

"Man måste äta kolhydrater när man tränar annars funkar det inte!"
BULLSHIT! Kanske att vissa individer kräver mer kolhydrater än andra under träning men det är ingenting nödvändigt egentligen för att klara av sin träning. Och nu menar jag träning för oss vanliga människor. Inte träning på elitnivå. Men även där visar Björn Ferry och andra att det inte krävs massvis med kolhydrater för att klara sig.

Jag har ätit LCHF i ca 7 månader nu och jag känner att min kropp har ställt om sig till fettdrift så häromdan började jag träna, lite smått.
Idag körde jag 55 min pilates och använde följande serier:

1. www.youtube.com/watch?v=I-m8ACLKfxs

2. www.youtube.com/watch?v=-6xLWGcivHk&feature

3. www.youtube.com/watch?v=gJniZuJp3S8&feature

Nästa gång ska jag lägga till denna med:

www.youtube.com/watch?v=DU-KIXFXbOU&feature


Det var alltså sammanlagd 55 minuter ungefär. Jag är otränad, har itne tränad på nästan ett år. Jag kände ingen skillnad mot jämfört med förra gången jag tränade Pilates, det var lika jobbigt och det brände i musklerna, precis som det ska vara i början. MEN!
Jag återhämtade mig på bara 5 minuter!!!
Tidigare, när jag bara körde 20 min passet, var jag tvungen att vila 30 min för att vara lagom normal, men sammanlagd tog det nog en timme innan jag fick tillbaka styrkan i musklerna. Jag var alltså helt slut i EN TIMME på min tidigare kolhydratsrika kost.

Men nu tog det somsagt bara 5 minuter. Direkt efter avslutad träning tog jag några andetag och stretchade nån minut och sen gick jag direkt in i duchen och när jag kom ut vart jag helt återhämtad, fan, jag hade kunnat köra samma pass igen så pigg kände jag mig och hade det inte varit för älskade Vampire Diaries som skulle börja om 1 minut hade jag gjort det ;).

Så jo, man kan träna utan kolhydrater, jag är ett livslevande bevis på det :)

Jag älskar Pilates. Det är en underbar träningsform. Men tycker att man ska använda sig av video istället för böcker. Man lär sig snabbt och efter en vecka kan man redan lyfta benet längre eller ha en lägre vinkel på benen. Tror inte det är så bra som fettförbrännings-träning utan mera för att bli smidig och fast i kroppen. Självklart bränner man lite fett men endå. Kombinera det gärna med tex löpning eller långa promenader.
Före-efter, 7 månader med LCHF

Jag vet att detta inte är nån WHOOAAA förändring. Men jag är nöjd. Jag tog det lugnt. Jag glömde inte bort att leva.
Lite naket men vafan, det är en viktblogg, folk förväntar sig att se resultat, för vem som helst kan skriva om att man tappat 15kg, det är bilderna som övertygar människor. Och kläderna kan göra sitt också, så drf tycker jag att "bikini"-bilder visar resultatet på bästa sett  Lite pinigt kanske men egentligen är det som att ha bikini på sig så vi får låssas det är det jag har på mig, och bikini-bilder lär det komma massor i sommar för då ska jag bära bikini med stolthet!! ;)

**Med "replika" menas att bilden inte är från oktober. Den bilden är från januari och jag försökte efterlikna oktober-kroppen och lyckades ganska bra**


*EDIT* Jag tränade ingenting under dessa sju månader, det är först nu som jag börjat ta tag i träningen.
När jag ska göra saker så...

...blir det aldrig som jag tänkt mig.
Skulle föra matdagbok och klarade mig bara några dagar. Tappade visserligen 4 kg men började slarva med att skriva upp så jag hade inte full koll men vet att enda dagen jag verkligen åt mycket var söndag för då var det bakisdag :P

Så nu ska jag äta det jag har hemma av mejeriprodukter och grönsaker och så på måndag eller till helgen beroende på när det tar slut så börjar jag med Fakir/UFO. Fakir är när man i princip nollar kolhydraterna och UFO är när man äter max 5g kolhytdrater. Så jag ska sträva efter noll men tillåter mig ändå max 5g. Ska försöka en vecka iaf men hoppas kunna klara det 4 veckor så man får nån rejäl nedgång. Det blir nämligen i princip bara protein och fett. Alltså kött, ägg, smör, lite ost och beasås och nåt annat kanske :P Inga grönsaker den perioden vilket känns lite trist men ska ta vitaminpiller under tiden :)

Ska till morbror nästa helg och vill att dom ska WWWHOOOOAAA'a ;) Gött att glassen med 0,5g/100g säljs där med så man får slaffsa i sig massa glass med gott samvete :D


Smakorgasm:


Ägg- och Baconmuffins

Fick en kommentar och det påminnde mig om att det kanske är dags för lite recept igen. Just muffinsen efterfrågades och dom är himmelsk goda!

Såhär gjorde jag:

Ingredienser:
10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl ost (gärna med smak)
2 pkt bacon
peppar

Man kan välja annat att ha med också tex hackade oliver, fetasot, zuchini, champinjoner eller purjolök

Gör så här:
Blanda ägg, grädde och ost.
Klipp baconet i små bitar och stek knaprigt.

Blanda baconen med äggröran, peppra.

Häll sedan smeten i muffinsformar. Jag rekommenderar stora muffinsformar och gärna 2-3 stk så det blir stabilt eller ännu bättre lägg formarna i en muffinsplåt eller vad det heter :P Fyll inte formen helt, bara 2/3 för dom reser sig en del.
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter eller tills dom fått färg. Stick gärna med en gaffel också, den ska inte vara kletig. Dom reser sig först dom sista 5 minuterna.

Perfekt att ta ut ur kylen på morgonen, värma i micron en minut och njuta av snabba ägg och bacon :)
Transformation

Tänkte bara visa lite bilder för att jämföra den gamla YeNa med den nya :P
Det visar ju bara att hur ful man än är, tar man bara hand om sin kropp och anstränger sig lite kan man bli fin :)
Tror jag är runt 13 på första bilden och sen är det väl ungefär ett år emellan varje bild :)

Extremt dålig kvalité för jag tog dom med mobilkameran och kunde inte fixa ljuset bra.


Och så ser jag ut nu, bilden är bara nån timma gammal ^^


Dagens intag 11-03-2011

Frukost: Stekta ägg med coleslaw och spenat-feta röra

Ägg: 2g kolhydrater
Spenat/feta-röra: 4g kolhydrater
Coleslaw: 3g kolhydrater

TOTALT: 9g kolhydrater


"Lunch": Bounty

TOTALT: 3g kolhydraterMiddag: Tacopaj med sallad

Tacopaj: 4,5g kolhydrater
Sallad: 2g kolhydrater

TOTALT: 6,5g kolhydrater


TOTALA DAGSINTAGET: 18,5g kolhydraterDagens intag 10-03-2011

Hittade inte listan med maten jag åt bara lappen med totala intaget. Men vet att det var kött, ägg och det vanliga. Jag gjorde även Bounty och där föll det. Det var så gott jag åt nästan hela satsen. Väldigt mkt över dagsintaget men jag åt ju ganska lite igår så jag är inte ledsen :) Man ska få njuta ibland!! Njuta betyder inte vräka i sig kolhydrater. Du kan njuta med 40g kolhydrater också.

TOTALA DAGSINTAGET: 25g kolhydraterDagens intag 09-03-2011

Frukost: Muffins och kaffe med grädde

Muffins: 1g kolhydrater
Kaffe m. grädde: 3g kolhydrater
Sås: 0,5g kolhydrater

TOTALT: 4,5g kolhydraterLunch: Muffins
TOTALT: 0,5g kolhydraterMiddag: Kött med ägg och smörstekta champinjoner

Kött: 0g kolhydrater
Champinjoner: 5g kolhydrater
Ägg: 1,5g kolhydrater

TOTALT: 6,5g kolhydrater


TOTALA DAGSINTAGET: 11,5g kolhydraterDagens intag 08-03-2011

Frukost: Ägg- och Baconmuffins, kaffe m. grädde

Muffins: 1g kolhydrater
Kaffe m. grädde: 3g kolhydrater

TOTALT: 4g kolhydrater


Lunch: Ägg- och Baconmuffins

TOTALT: 0,35g kolhydrater


Middag: Kött m. stekt ägg och msörstekta champinjoner

Kött: 0g kolhydrater
Ägg: 1,5g kolhydrater
Champinjoner: 5g kolhydrater

TOTALT: 6,5g kolhydrater


Kvällsmys: Hemmagjord glass

TOTALT: 7g kolhydraterTOTALA DAGSINTAGET: 18g kolhydraterVem är YeNa? Mitt liv i ord och bilder, brutalt och ärligt.HEJ!

Kan börja med att säga att det inte när nån "hej jag vill ha uppmärksamhet" berättelse. Jag känner bara för att dela med mig. Det kanske kan hjälpa nån som har gått igenom samma sak. Som ser att man kan ta sig genom tuffa perioder i sitt liv. Jag kommer vara brutalt ärlig och förväntar mig, och vill inte ha ditt medlidande!
Mycket av det som står här vet inte ens mina närmaste vänner om. Inte heller min mamma vet hela storyn.

Vill du inte veta nåt om mig kan du sluta läsa här!
Elaka och nedvärderande kommentare kommer tas bort!

Så,

Vem är YeNa? Vart kommer namnet YeNa ifrån?
YeNa är kombinationen av dom första två bokstäverna i mitt för- och efternamn.
Yessica. Efternamnet är hemligt.
Jag är hälften turk och hälften svensk/tysk.
En rejäl blandning alltså. Jag pratar flytande svenska och tyska, men tråkigt nog ingen turkiska. Hoppas dock att kunna lära mig det nåndag!

Jag bor för tillfället i Sundsvall och pluggar till sjuksköterska. Det går segt men framåt.
Min familj, alltså mamma, styvpappa och bror, bor kvar i Hult, en liten by i smålands skogar.

Detta är min fina mamma:Och detta är min fina bror:Styvpappan har jag inget kort på.

Vi har en söt liten vovve också, Kimba heter hon och är världens gulligaste:

Min riktiga pappa bor i Turkiet:Som har gift om sig så nu har jag en styvmamma också:Och nu har jag fått en till underbar lillebror:


Här i Sundsvall bor jag i en mysig liten etta med två underbart söta katter, Link och Zelda:Och såhär såg dom ut som bebisar:
Link är rätt jobbig, för han älskar att störa mig när jag pluggar:Justja, jag älskar tv-spel. Är en riktig nörd:

Och jag gillar att teckna. Är väl inte jätte bra men ett bra sätt att slappna av ltie. Självklart är det nördig manga:Under hela mitt liv har jag haft problem med vikten. Jag var itne överviktig som barn, men jag var längs i klassen, var 170 redan som 12-13åring, fick bröst tidigt och när jag gick i 4an hade jag nästan C-kupa. Jag var också större än dom flesta. Lite mullig. Annorlunda. Och när man är annorlunda var händer då? Jo man blir mobbad. Tjejer i min klass drog ner trosor på mig i omklänningsrum för dom inte trodde att jag kunde hoppa fyra meter. Dom drog ner kjolen på en mitt i korridoren. Gömde kläder, böcker och annat.
Men, allt ändrades när jag blev "ihop" med skolans populäraste kille. Folk slutade mobba mig och ville istället vara kompis med mig. Självklart var jag bara "ihop" med den killen för jag ville vara populär. Men det blev för jobbigt efter ett tag så jag "gjorde slut" (jag skriver i "" för att jag bara var 9-10 år). Nu trodde jag att alla skulle mobba mig igen men icke! Eftersom det var jag som dumpade honom fick jag ännu mer "respekt". Mobbningsperioden var över och jag blev en helt normal tjej. Varken populär eller opopulär.
Så fortsatte det tills vi ÄNTLIGEN flyttade till Sverige permanent. Jag hatade att flyga fram och tillbaka. Jag hatade tyska skolan.

Nåt jag inte tänkte på var att i den lilla staden jag gick på skola, där var alla jätte ytliga.
Och då kommer jag som varken sminkar sig eller bryr sig om kläder. Plus att jag nu började bli lite smått överviktig.

Så, såhär såg jag ut, från 9an till 2an på gymnasiet. Skillnad om man jämför med nu eller hur?I 9an hade jag inga vänner, jag var van vid att vara för mig själv.
På gymnasiet, när alla nästan var nya för varandra lovade jag mig att itne sitta tyst utan vara lite öppen. Jag lyckades hitta ett gäng härliga vänner att umgås med. Jag var en del av klassen, men fortfarande inte den man helst sitter jämte eller så, även i gruppen valdes jag ofta sist.

När det hände massa annat, som är privat, som påverkade mitt mående tog det stop. Jag blev en sån där "skärare". Inte för uppmärksamhetens skull. för jag lyckades hålla det hemligt ett helt år. När du ser en 14-15åring som offentligt visar upp sina sår, som nästan trycker upp armen under näsan på dig och klagar på hur miserabelt hennes liv är, DÅ VET DU att hon vill ha uppmärksamhet. Hon mår inte särskilt dåligt. Framförallt är det fjuttesår som knappt gått genom första hudlagret.

OBS! Bilderna nu är INTE på mig. Tänker inte lägga upp det eftersom min mamma ibland läser bloggen och hon skulle inte klara av att se dessa bilder på mig! Bilderna är även mildare än mina sår. Eftersom folk kanske är känsligt för blod valde jag att ta icke-blodiga bilder. Bilder på just mina handleder är för grova och blodiga för att visas.

Det började med fjuttesår:Och övergick sen till lite grövre:
(Nu kommer det bilder på mig igen)

Förutom detta började jag även sminka mig, mörk. Och färga håret svart med slingor! Och mörka kläder. Även kallat "emo".

Till en början var det itne så farligt än, såg ganska wannabe-aktigt ut:Så såg jag då iaf ut från 2an till 3an.
Sen var det dags för balen. Ingen kille, inte ens den opopulära sorten ville gå med mig. Jag var dum nog att dissa en kille som frågade mig bara för han råkade vara 10-15cm kortare. Jag ångrar det!
Så det slutade med att jag fick gå själv.
Jag hade lyckats gå ner lite i vikt med hjälp av ökad motion och mindre mat, men det var ingen kul viktnedgång. Det syntes fortfarande mkt i ansiktet och att inte ha glasögonen på mig gjorde mig inte snyggare precis:Jag hade hyffsat trevligt på balen. Fick dansa med iaf en kille och en tjejkompis. Några glas vin och man hade genast lite roligare.

Sen kom studenten som jag itne har nån bild på dock. Men det var också helt ok. Tråkigt att säga hejdå till klassen men ivrig för att veta vad framtiden skulle bringa med sig.

Juste, vi hade även en klassresa till Mallroca. Kan inte säga att jag njöt av den. Jag och bikini går inte ihop. Och jag och vatten går absolut inte ihop. Jag är otroligt rädd för öppet vatten. Försökte mig på att simma lite i havet, lyckades simma ut en 10-15 meter innan jag började få panik så nje.


Efter studenten flyttade jag till Sockholm. Att hela tiden se en massa "perfekta" människor, tidningar med smala tjejer gjorde att jag bestämde mig. Nu SKA jag gå ner i vikt och om jag behöver svälta mig. I början åt jag inte för att jag inte hade råd. Men efter ett tag fick jag in lite pengar men eftersom jag såg att jag hade börjat gå ner i vikt så vägrade jag äta. Jag la pengar på annat och levde på buljong med lite ris i. Jag gick ner mer och mer och började närma mig "smal":På den bilden var jag fortfarande "normal". Jag fortsatte såklart leva på buljong och ris och fortsatte gå ner i vikt. Till slut var jag verkligen SMAL! Min kompis bjöd mig på donken en gång i veckan för hon var så rädd om mig. Hon kände inte igen mig längre.
Jag ville såklart bli smalare och smalare. Tyckte att den tjejen jag såg i spegeln var jätte tjock. Idag kan jag inte fatta hur jag nånsin kunde tänka så men men. Jag hade alltså en liten anorexia period.
Och nu när jag var smal och började sminka mig och ta hand om mitt hår så var det helt plötsligt killar som intresserade sig för mig. Jag fick för mig att för att accepteras av en kille så ska jag göra vad han vill.
Jag umgicks alltså med mer och mer killar. Och när jag fick ännu mer problem med pengar övervägde jag även att ha sex för pengar. Nu är jag så OERHÖRT glad att jag inte tog det steget. Det fanns nämnligen många chanser till det. En gång vart de så nära att jag faktiskt hade åkt till hotellet där jag skulle träffa en gubbe som var villig att betala 5000 för en natt. Jag tackar Jesus att han fick mig att vända om. Jag vet inte vad som hade hänt om jag hade öppnat dörren till hotellrummet den kvällen och vill inte tänka på det heller.
Jag började även umgås med fel människor. Våldsamma människor och knarkare. Även om jag aldrig rörde dom "tyngre" grejerna blev det ett problem. Framförallt alkoholen blev ett stort problem. Självklar kunde jag sätta på en mask när jag hälsade på familj och vänner. Ingen visste nånting.
Våld blev också ett problem. Jag antar att alkoholen bidrog till det ganska mkt. Om nån sa nåt fel, minsta lilla ord så flippade jag ur. Ville slå tills människan slutade andas. Tur att man hade vettigt folk omkring sig som kunde hålla fast en. Vet inte vad jag hade gjort om dom itne hade funnits. Hade säkert hamnat hos polisen om än värre.


Allt detta, i Stockholm, hände under bara 5 månader.

Sen kom jag in på skolan här i Sundsvall och flyttade hit. Trodde allting skulle bli bättre. Och visst blev det lite bättre. Jag var fortfarande smal. Kände mig lagom självsäker. Hittade vänner att umgås med. Det fanns bara ett problem. Jag hade helt plötsligt en massa pengar. Pengar som jag nu kunde lägga på mat. och vad händer efter man svältit och helt plötsligt får tag i mat? Jo, man vräker i sig! Så nu var det tvärtom. Istället för att vägra mat så krävde jag nu mat. Jag åt hela tiden. Och inget nyttigt heller utan pizza, hamburgare, färdigmat, godis, chips, läsk mm. Vad tror ni hände? Jo jag gick upp i vikt. Gick upp allt jag hade tappat i Stockholm och en massa extra kilo.
Jag var tjock igen. Och orkade inte ens bry mig.
Jag hade även börjat träffa en kille. Men det var inget roligt förhållande. Vi sågs knappt. Hans pappa omkom i en bilolycka. Han mådde dåligt och sökte sig tillslut till en annan tjej.
Det är inte pga killen som följande nu händer. Utan killen var bara sista droppen. Så en solig juni-eftermiddag försökte jag ta livet av mig:

(mild version av min arm, återigen, det är inte min arm)Och nu kommer nåt som många inte tror på. Men det skiter jag i. Jag vet vad jag upplevde och kände.
Hur mkt jag än skärde och skärde, venen vägrade gå sönder. Och jag skärde hårt. det var ett djupt sår och allt var öppet förutom venen. Jag är övertygad om, och det gjorde min tro ännu starkare, att det var Jesus och mina änglar som gjorde att venen inte gick sönder. Varför skulle den annars itne gjort det?
Samtidigt ringde en kompis. Jag var "dum nog" att svara. Hon och några andra var i närheten och hon "ville bara höra hur jag mår"...hon brukade aldrig ringa mig. Vi sågs ju i skolan varje dag. Ännu en gång skickade Gud hjälp. Hon visste om att jag skärde mig så hon fattade att något var fel och sa att jag skulle sluta med vad jag än gjorde och komma ut och möta henne och dom andra. Väl ute ringde dom en taxi och vi åkte bort mot akuten där jag omhändertogs.


Jag tror att det helt enkelt inte var meningen att dö...Gud har en större plan för mig. Jag vet inte vad han har tänkt för mig men jag hoppas kunna få reda på det snart. Personligen känner jag just nu att min uppgift är att hjälpa människor med mitt yrke. Kanske jobba med ungdomar som gått igenom samma sak som mig?
Jag vet inte, men jag vet att Gud kommer leda mig, bara jag öppnar mitt hjärta och lyssnar.

Det är nu snart 2 år sen. Efter det fortsatte jag skära mig lite men efter ettt ag mådde jag såpass bra att jag inte behövde smärtan längre.
Nån som inte skärt sig kommer aldrig förstå. det är inte "bara att sluta". Man blir beroende. Det var som knark för mig. När jag skärde mig mådde jag bra. Men bara för en liten stund. Därför skär man igen såfort kicken börjar försvinna. Men när man börjar må bättre, då finns det plötsligt ingen anledning till det längre...det började faktiskt göra ont i slutet. Det gjorde det inte i början. Känslan av rakblandet som öppnade huden...det var en underbart skön känsla. Låter helt jätte konstigt för en som itne vet, men alla som har skärt sig, dom vet vad jag pratar om.

Jag har slutat nu. och största ärret, där satte jag en tatuering istället. För att istället för att bli påmind om smärtan, så skulle jag bli påmind om räddnigen. Dom ärren under (dom syns inte jätte bra, det är mest dom djupa ärren som syns där på bilden) ska även dom tatueras över. För det är nånting som Jesus har tagit bort. Det är han som ska sitta där på armen...inte smärtan.

Jag mår bra nu. Jag har kontroll över mitt liv. Jag har kontroll över min kropp. Jag ser mat som källan till livet. Det är inget man ska behöva straffa sig för. Det är ingenting man ska undvika. Det är nånting som ger dig liv!Detta var min berättelse. Brutalt och ärligt.


Det lönar sig att föra matdagbok!

Alla ni som har svårt att gå ner fastän ni tror att ni göra allt rätt, ett litet tips från mig: Skriv kolhydrats-dagbok!
Det är så många kolhydrater man missar att räkna med när man gör det i huvvet. Jag brukade aldrig räkna med tomater, blomkål, ägg, spenat, krossade tomater mm.
Visserligen gick jag ner mkt i början ändå men sen stod det still.

Nu har jag börjat skriva upp allting och jag inser hur mkt jag missat! Istället för att ha legat på 20g om dagen har jag säkert legat på 30-40g. Somsagt, det är så mkt man missar! Nu känns det som att jag har koll och sen jag började skriva ner allt förra veckan har jag gått ner 2kg :) Så vågen börjar peka neråt igen och eftersom jag ska börja med träning nu så hoppas jag kunna tappa en 5-6 kg denna månaden :)

LCHF kräver kunskap! Så precis som du förut brukade räkna kalorier så räkna kolhydrater. Men det är SÅ mkt enklare att räkna kolhydrater. Så mkt mer motiverande också!Fina lockar?

Jag vet inte, och vill nog aldrig veta, hur mkt pengar jag brukade lägga på hårprodukter, som endå inte funkar. Redken, Kerastasé mm. 200kr för schampo, 500kr för inpackning. Inte blev håret finare för det.

Många andra med lockigt hår vet vad jag menar.
Hur ska man lyckas få fina väldefinierade lockar??
Har du testat allt men inget funkar?
Är ditt hår förstört av alla behandlinga. Färgning, blekning, permanent, platta håret och föna?

Här är svaret:

BALSAMMETODEN!
Lockigt hår behöver fukt. Otroligt mkt fukt. Så mkt fukt som inte ens märkesschampon för "torrt och skadat hår" kan ge. Oftast finns det även proteiner i såna schampon som gör att lockigt hår bli ännu mer prösigt.
Så vill du ha fina, väldefinierade lockar säger jag: Skippa schampo! Schampo torkar ut håret. Det innehåller silikoner som lägger sig som en hinna över håret. Det ser fint och glansigt ut. Men vad döljer sig under ytan? Jo, skadat och torrt hår.
När du istället använder balsam så tillför du fukt till håret utan att fuska till det med konstiga saker.

Blir håret rent? Ja det blir det, det gäller bara att massera in balsamet ordentligt för att få bort allt smuts.

Är du nyfiken? Besök då denhär sidan: Lockig.se

Mitt resultat:

Dag 1, sista schampot, all silikonbeläggning är borta och man ser hur håret mår egentligen:Dag 2: Första Balsamtvätten. Lite bättre ser det ut:

Dag: 15, synliga resultat:
ca 1,5 månader senare.
Glänsande väldefinierade lockar!!:


Fikaaaa!!!

Igår vart jag och fikade med lilla Semlan. Semlan beställde en räksmörgås med cola och jag beställde kaffe med grädde (fast dom och jag glömde grädden) och lite skagenröra på sallad :) Känns härligt när personlarn är tillmötesgående :)Dagens intag 07-03-2011

Frukost: Två stekta ägg med majonäs

Ägg: 1,5 g kolhydrater
Majonäs: 1g kolhydrater

TOTALT: 2,5g kolhydrater


Fika: Skagenröra med sallad

TOTALT: Gissar att den låg på 6g kolhydrater

Middag: Ägg- och Baconmuffins med smörstekta champinjoner och Hollandaisesås

Muffins: 1,5g kolhydrater
Champinjoner: 3g kolhydrater
Sås: 1g kolhydrater
Sallad: 1g kolhydrater

TOTALT: 6,5g kolhydrater
TOTALA DAGSINTAGET: 15g kolhydrater
Dagens intag 06-03-2011

Frukost: 2 Oopsies med bregott och ost 9.45

TOTALT: 1,5g kolhydrater
Lunch: Kycklingbiff med coleslaw

Kycklingbiff: 0g kolhydrater
Coleslaw: 3g kolhydrater
Sås: 1,5g kolhydrater

TOTALT: 4,5g kolhydrater
Middag: Korvgryta med blomkålsmos

Korvgryta: 7,75g kolhydrater
Blomkålsmos: 4,75g kolhydrater

TOTALT: 13,5g kolhydrater!

Tänk att jag kunde äta sån korvgryta varje dag! och då med mer tomater och blomkål som kokas i grädde! det blev då säkert 22g kolhydrater! Inte undra på att jag inte gått ner i vikt på ett tag..TOTALA DAGSINTAGET: 19,5g kolhydraterDagens intag 05-03-2011

Frukost: Ostmacka och kaffe med grädde 10.00

Macka: 1g kolhydrater
Kaffe m. grädde: 1,5 g kolhydrater

TOTALT: 2,5 g kolhydrater


Lunch: Kött med smörstekta champinjoner och blomkålsmos 15.00

Kött: 0g kolhydrater
Champinjoner: 1,5g kolhydrater
Blomkålsmos: 4g kolhydrater:
Hollandaise-sås: 4g kolhydrater

TOTALT: 9,5g kolhydrater
Middag: Hamburgare m. coleslaw (utan morötter) 20.30

Hamburgare: 2,5g kolhydrater
Coleslaw: 3,5g kolhydrater

TOTALT: 6g kolhydrater

TOTALA DAGSINTAGET: 18g kolhydrater

Dagens intag 04-03-2011

Frukost: Pannkakor med grädde (9.30)

Pannkakor: 6g kolhydrater
Grädde: 4,5g kolhydrater

TOTALT: 10,5g kolhydrater
Lunch/Middag: Gäddig Älggryta med Blomkålsmos

Älggryta: 4g kolhydrater
Blomkålsmos: 6g kolhydrater

TOTALT: 10g kolhydrater
TOTALA DAGSINTAGET: 20,5 g kolhydrater

Visst ville jag hålla mig under 20, men jag tänker inte räkna 20,5 som ett snedsteg direkt. Jag njöt av maten även fast det var mycket grädde idag. Men det ska man få unna sig ibland! Men endå, jag hamnade över 20g så:Grattis Pappa!

Idag fyller min kära pappa år! Som jag tyvärr inte träffat på 5 år. Jag hoppas att jag får jobb till sommaren så jag kan bjuda brorsan på en resa ner till Turkiet så vi kan hälsa på honom <31000 besökare!!

Idag har jag nått 1000 besökare sen jag började!! Jag vet, inget att skryta med, men det har gått från 750 till 1000 på bara 1,5 veckor!! Visserligen ingenting jämfört med Kenza eller Blondinbella, men lilla jag är endå glad ^^ Tack! ^^Dagens intag 03-03-2011

Frukost: Äggmacka, oliver, kaffe med grädde (10.00) (bara två stycken)

Macka: 1g kolhydrater
Äggröra: 1,5g kolhydrater
Oliver: 0,5g kolhydrater
kaffe med grädde: 2g kolhydrater

TOTALT: 5g kolhydrater
Lunch/Middag: LCHF-Pizza (17.00) (inte den på bilden)

Deg: <1g kolhydrater
Tomatsås: 3g kolhydrater
Oliver: 0g kolhydrater
Champinjoner: 4g kolhydrater
Ost: 0g kolhydrater
Sås: 0,5g kolhydrater

TOTALT: 9g kolhydrater
Kvällsfika: Äggmacka (22.00)  (från imorse)

Macka:1g kolhydrater
Äggröra: 1,5g kolhydrater

TOTALT: 2,5g kolhydrater


TOTALA DAGSINTAGET: 16,5g kolhydrater

Matdagbok?

Funderar på att föra matdagbok i mars för att se vad jag stoppar i mig. Det blir alltså att skriva upp allting och räkna på kolhydraterna. Kommer inte räkna på fett och protein nu i början, det kanske kommer sen. Det är mest kolhydraterna jag vill ha koll på för jag tror det kan smyga in sig lite dolda kolhydrater här o där.Åtta timmar

Min frukost (se några inlägg tidigare "Frukost") höll mig mätt i 8 timmar!!
Jag käkade frukost kl 10 och nu, 8 timmar senare känner jag först att hungern kommer smygandes.
Kom dock hem från ICA precis och på vägen hem är det en liten backe så jag undrar om det är den där "lilla motionen" som gjorde att jag blev hungrig eller om det är för att det helt enkelt är dags för lite mat?
Nä, funderaren blir aldrig klok! Nu blire mat. Köpte älgskav, undra om man ska göra nån gryta med det...


YeNa's heta KorGanov med blomkålsmos

Vem kom på ordet Korv Stroganov? Vem orkar uttala det? Jag orkade inte det så jag kallade min korv stroganov för korvgryta, men det fick jag skäll för så nu fick jag komma på ett enkelt namn till det. Taddaaa, KorGanov skapades.

Jag älskar stark mat. Pappa är ju från turkiet så vi växte upp med mycket kryddrik mat.

För 4 personer (seriöst så är alla måttangivelser gissningar så du får testa dig fram)

Korganov
200g falukorv (försök hitta en med 3g kolhydrater, men det "bästa" i tex ICA ligger på lägst 4g
1 gul lök
4 stora champinjoner
1 burk krossade tomater (åter, hitta en med 3g tex Saltå Kvarn EKO)
1-1½ dl grädde 40%
½-1 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
cayennepeppar
chili
vitpeppar
buljong
paprika
spiskummin
och till sist...MASSA smör


1. Hacka löken och fräs den i massa smör. Skär samtidigt falukorven i bitar, och siva champinjonerna. Stek det tillsammans med löken i 5-10 minuter på nästhögsta värme. Rör om ibland så inget bränns.

2. Krydda med alla kryddor i valfri mängd. Nåt jag tycker är normalt-starkt är förmodligen superstarkt för "vanliga" svenssons så jag tänker inte ange några mått. Smaka av helt enkelt och bryt vanan att följa recept till punkt och pricka! Seriöst, lär er laga mat istället för att blanda exakta mängder som maskiner i en fabrik.

3. Häll över grädden och creme fraichen och låt det hela koka ihop. Smaka av igen och krydda lite mera om det behövs. Pressa vitlöken och ha i den också. Låt det puttra på låg värme i 5-8 minuter.


Nu blir det lite svårt för karlarna därute, SAMTIDIGT som du gör allt detta ska du även göra blomkålsmos, mmmhh tunga grejer dethär!

Blomkålsmos
ett stort blomkålshuvud (använd helst inte fryst)
1½-2 dl grädde
25g smör
½ dl riven ost
två paket smältost (glada/skrattande? kon)
½dl creme fraiche
salt och peppar

1. Skär blomkålen i små bitar och skölj den. Lägg allt i en lagom stor kastrull, den ska inte vara för stor och inte för liten. Det är viktigt att du INTE kokar blomkålen i vatten!! Då blir allt en rinnig gegga. Koka den i grädden. Använd 1½dl först så kan du alltid hälla i mera. Det ska faktiskt inte vara för mkt grädde såvida du inte kan tänka dig att slänga lite överskott sen. Sätt på nästhögsta värmen, rör om då och då, så fixar ångan resten.

2. När blomkålen är lagom mjuk så tar du den från plattan (sänk värmen så den hinner svalna något tills kastrullen ska på igen). Ha i smöret, dom båda ostarna och creme fraichen. Ta fram stavmixern och mixxa till önskad konstistens. Vissa gillar att ha bitar kvar och vissa vill ha den slät.

3. Sätt den på plattan igen och låt det puttra lite under omrörning så den tappar lite vatten och blir krämig fast. Krydda med salt och peppar. Färdigt.


Det blir kanske en del kolhydrater i hela rätten men delat på 4 (oftast kanske man inte ens äter upp allt) så blir det inte mkt ändå. Du får helt enkelt äta ltie mindre kolhydrater resten av dagen om du är strikt. Men nångång i veckan kan du unna dig detta.Frukost

"Ja men vad ska man äta till frukost dååå??" brukar man kunna läsa i LCHF trådar. Vanligtvis får man svaret ÄGG! Ägg hit och ägg dit. Ägg ägg ägg överallt. Jag älskar ägg, men bara i en form...Stekt! jag gillar inte kokt ägg, inte heller omlett eller äggröra. Stekt ska det va, knaprigt i mycket smör, med salt o peppar på.
Men mer då? Vad ska man ha till? Bacon? Uärk, jag gillar inte bacon. Tar hellre lite kalkonskinka och steker lite knaprigt. Finns det nåt annat man kan äta då? Egentligen är det itne så svårt som man tror, allt beror på hur strikt man är:

Strikt:
Ägg i alla dess former med majjonäs eller annan fet sås på
Bacon
Omlett med olika fyllningar tex avokado
gårdagens middag (om det är lite kolhydrater i det)
LCHF-bröd med lite kolhydrater och mycket smör på och olika pålägg
LCHF pannkakor med en klick grädde och några hallon, kanske 6-7 (om man bara äter en, dom är otroligt mättande)
Kaffe med 0,5-1 dl grädde (3g kolhydrater för 1 dl), väldigt mättande

Mindre strikt:
Finncrisp med myyycket smör på
Turkisk yoghurt med hallon i
Fil eller yoghurt, dock inte så bra eftersom det är lite fett i det
LCHF-bröd med lite mera kolhydrater i
LCHF pannkakor med grädde och hallon (om man äter fler än 2 vilket nog bara en karl orkar)
Gräddkaffe (2,5 dl stark kaffe och 2,5 dl grädde) [7,5 g kolhydrater]

Sen beror det ju mycket på hur man vill dela upp det. Är du en frukost människa som tar sin energi därifrån så kan du ju lägga kolhydraterna där. Gillar du middagen eller lunchen mer så har de mesta av kolhydraterna där.
Jag är och har aldrig varit någon frukost människa, äter jag frukost ska det vara MAT, alltså nåt stekt eller kryddat. Aldrig gillat flingor, havregryn eller mackor till frukost, så jag äter max 5g kolhydrater, oftast mycket mindre, till frukost och sen har jag minst 15g kvar till lunch och middag.

Det är somsagt frukost så man kan ju inte ha det hur speciellt som helst, vad åt du tidigare? Förmodligen havregrynsgröt eller mackor med juice eller mjölk till och hur spännande och varierande är det?

Själv brukar jag steka två ägg, 1-2 kotletter beroende på storlek och champinjoner, i massa smör såklart. Sen på med nån fet beasås och kryddsmör. Till det en kaffe med en skvätt grädde. Brukar vanligtvis komma upp till 5g kolhydrater MAX, beroende på vilken sås och hur mkt grädde jag har i kaffet. Det håller jag mig mätt på till åtmisntone tre på eftermiddagen, beroende på när jag äter. Idag åt jag kl 10 och jag är inte i närheten av hungrig, tvärtom är jag fortfarande mätt och belåten.

 

 
Nästa tatuering

Har tänk länge. Fram och tillbaka. Vad kommer jag gilla om 30 år. Vad kommer se bra ut om 40 år när man är rynkig? Tatueringen jag hade bestämt mig för först är för stor känner jag. Det kommer inte se bra ut. varken när jag står som 25 åring i mina arbetskläder eller när jag är bjuden på fest hos grannar en varm sommardag när jag är 45.
Nånting enkelt ska det vara. Nånting som täcker ärren utan att det blir "för mkt". Jag har letat och letat, ritat och ritat och slutligen kommit fram till detta. Det är bara en skiss, vingarna kommer bli mer advancerade.Min lägenhet

Det är inte riktigt klart än men tänkte lägga upp ändå. Cp bildkvalité tack vara mobilkameran.
Kommer radera inläget senare och lägga upp nya bilder när allt är klart!
Till sommaren funderar jag även på att måla om, hela lägenheten och få bort alla fula hål :)
Dom första är hur det såg ut under flytten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så ser det ut nu, mattan ska säljas och bytas mot en likadan fast grön.