Kommer vi nå målet?

Målet är väl att se ut sådär igen till sommaren, varning, smått naket på ena bilden:


Jag har världens sötaste lillebror <3

 


Dietist uttalar sig om olika dieterIgår på nyhetsmorgon kom en dietist och snackade om olika dieter, bla GI, Pulverdiet och även LCHF.
Dietisten svarade även på frågor, och på varenda fråga om LCHF svaras det "LCHF är inget man ska äta länge, vi behöver kolhydrater för vitaminer, mineraler, antioxidanter och kostfiber för magens funktion"

Jag kan förstå att hon är osäker till om LCHF bör ätas livet ut. Det finns trots allt inte mycket vetenskaplig evidens på detta. Men att kolhydrater innehåller vitaminer? det är grönsaken eller frukten som innehåller vitaminer, inte kolhydraten i sig. Jag äter inte pasta, bröd och annat, går jag då miste om några vitaminer? Nej det gör jag inte. Jag får tvärtom i mig mer vitaminer än tidigare eftersom jag äter mycket grönsaker och ägg. Sen finns det lite vitaminer i fullfeta mejeriprodukter med. Hon är såklart full med lögnen "kroppen behöver kolhydrater för att överleva". Att leva med 0g kolhydrater om dagen kan jag hålla med om att det kan vara farligt efter en längre period. Men LCHF betyder LOW carb. Det heter inte NCHF (NOcarb). Under sin viktnedgångsperiod bör man ligga under 20g kolhydrater per dag. Men efteråt ökar många sitt intag till upp till 100g per dag, och äter då fortfarande LCHF.
Att SLV rekommenderar en kost baserad på 60%kolhydrater är sjukt. Så mkt behövs det inte. Anledningen till varför man ska äta så mkt kolhydrater är för att få i sig energin. Och eftersom folk pga av förfalskade studier är rädda för fett är man tvungen att ersätta den energin med något, och där kom kolhydrater in. Mycket energi och lite av det "ack så farliga" fettet.

Även fast jag är frälst på LCHF och det för mig är en mirakeldiet är jag övertygad om att den itne hjälper alla. MEN den hjälper många, framförallt sjuka och överviktiga. Är man frisk och har en normal metabolism klarar man av tallriksmodellen utan problem.
Det är inte bara tallriksmodellen som gör att övervikten ökar. Det är överkonsumption av läsk, godis, snabba kolhydrater och skräpmat som gör att vi blir fetare och fetare. Att barn bara har 1 timmes idrott per vecka gör itne saken mycket bättre.
SLV rekommenderar mycket kolhydrater, MEN dom rekommenderar inte vitt mjöl och socker utan säger att man bör dricka mjölk eller vatten till maten och man ska helst av allt välja fullkorn.

Jag tror på att alla måste hitta sin egen väg. Jag valde LCHF eftersom det är det enda som funkar för mig. En annan kanske mår bra av GI? Hursom bör man välja en diet man kan hålla länge. Alltså bort med pulvershakes, soppor och lågkaloriemåltidsersättningsbarer (vilket äckligt långt ord). Viktväktarna och andra viktklubber. BORT! Du kan inte hålla vikten med detta. Du går ner 8kg, men går upp 11kg när du slutar. Du kan äta hallonbåtar och gå ner i vikt liksom. Snabba dieter gör att vi går upp i vikt i längden.
Ingen kan säga till dig vad du ska äta för att må bra. SLV's rekommendtioner är inte universiella. Lyssna på din egen kropp. Vad mår du bäst av? fett eller kolhydrater? du kan inte kombinera dessa två, så det är bara att välja.Trött på majonäs?

Är du som jag trött på att ha majonäs, eller varför inte bernaise, på äggen på morgonen?
Har du inte upptäckt den där underbara såsen, som görs nästan som majonös men med...vitlök i?

AIOLI!!!


LCHF-kompis

För nån dag sen gick jag till Birsta med en kompis. Hon hade bestämt sig för att testa LCHF, "på måndag börjar jag" sa hon. Så jag tänkte, varför inte hjälpa henne?
Så vi åkte till Birsta och vi skulle äta där. Jag sa att hon skulle ta samma som mig och inte en hamburgare som hon först ville. Och hon skulle skippa colan och ta vatten eller lightläsk till. Så vi gick till Donatello...Donatella? ja nåt sånt, och jag beställde en kycklingsallad med extra mkt vitlökssås, mkt ost, ingen majs (y) Dom har saftig, färsk kyckling, ingen gummiskit och en bra sås. Visserligen är det inget man ska äta varje dag för jag är osäker på hur mkt kolhydrater såsen innehåller, men det ser ut som att dom gör den själv.
Hon var iaf tveksam på om hon skulle bli mätt på en sallad, men självklart blir hon inte mätt på salladen utan på att den är dränkt i fet dressing :P
Efter lite fundering tog hon dock samma sak som mig, och jag var stolt!
Sen vart hon iofs fikasugen och sa att en liiten kaka gör la inget, men jag lyckades övertyga henne att hon bara var sugen för hon e så van att äta nåt direkt efter maten. Det blev ingen fika, inte ens kaffe.
Sen åkte vi och handlade och hon frågade massa om vad man ska tänka på. Hon har en del kvar att lära sig men hoppas hon håller sig till det nu.

Efter massa timmars spring på birsta och IKEA åkte vi äntligen hem med 6 tunga kassar mat och annat skojs. Hemma tog vi lite mackor, LCHF mackor alltså ;) Sesambrödet jag bakade med en massa fet ost på <3

Nu ska jag ringa henne och fråga om hon hållt sig till LCHF ;)"YeNa's" kycklingsallad

Nu finns väl den salladen redan antar jag men kallar den för min ändå :D

Du behöver:
  • Valfri sallad
  • gurka
  • tomat
  • rödlök
  • kalamata oliver
  • champinjoner
  • kycklingfilé
  • Rydbergs vita kebabsås (2g kolh./100g)
  • Tacosås eller röd kebabsås

Hur mkt du tar beror på hur hungrig du är och hur många som ska serveras.

Onödig förklaring på hur du ska göra:
Skär kycklingen i bitar och stek i mkt smör, krydda efter smak och dra ner värmen något så det inte bränns. Skär champinjoner i bitar och lägg i samma panna som kycklingen, låt det steka lite.
Under tiden strimlar du salladen och sköljer den noga. Skär tomaten, gurkan och rödlöken i bitar och blanda med salladen. Höj värmen på kycklingen så den blir lite knaprig.
Lägg upp salladen på en tallrik och lägg sen på kycklingen lite fint. Avluta med att ha några klickar taco/röd kebaksås, massa dressing och några oliver på.

Voila! Man ser iof inte min kyckling för den hamnade under all sås men den finns där :D
Skulle gissa på att en portion ligger på mellan 3-5 kolhydrater beroende på hur mkt man tar.

Smaklig måltid!

Forbidden fruit

Självklart är det den förbjudna frukten som ser läckrast och saftigast ut....


Lockar anyone?

Weeiihhh lockarna börjar ta form! Även om halva håret fortfarande har rester av rakpermanenten i.
Bara hållt på med balsammetoden några veckor nu men ser redan underbara resultat.
Har bara gel i, sen lufttorkar det och sen kramar jag ur stelheten från gelet, och detta är resultatet...med en cp mun  :*