Prutt Prutt!

Smått pinsamt att erkänna men innan jag började med LCHF brukade jag få en otrolig ballong mage efter maten. När jag var hemma satt jag säkert och fjärtade varannan minut allså typ 30 ggr per timme om inte ännu mer och inte fan var det små pruttisar, nej nej, riktiga brakare är vad vi talar om :P
Nu har jag inte uppblåst mage längre och jag tror fjärten har reducerats till kanske 2-3 :/
Pinsamt men jag måste ju berätta om positiva saker, det är endå knappt nån som vet vem jag är men jag vet att en viss person som läser detta kommer fröjdas nåt otroligt och reta mig ett jävla bra tag, rumpfanatiker som han är!

Imorgon ska lilla lejoninnan vaccineras och jag ska få 16 500 i csn så jag kan äntligen betala hyran och betala tillbaka till mamma.

Just ja...ICA har ju lotteriet nu, så idag stod jag i kassan och skulle få kvittot som blev jätte långt och kassörskan ba "oj vilket långt kvitto....nej men...titta du har vunnit nånting" och så tjöt nån grej över kassan och alla trodde jag hade vunnit en bil eller nåt men det visade sig bara bli 500ml av icas egna diskmedel ;) haha det är ändå slut snart så det är la bra :P Nästa blir att vinna bilen, jag är en av dom som har tur i spelet och otur i kärleken så det skulle inte förvåna mig om jag vann en av de stora priserna :P

Ne nu måste jag sova...plugga imorrn,

peace out!


Tur man inte alltid gör som man tänker

Första pluggperioden över. Kommunikationen examinerades i onsdags och pissläraren skulle ligga sönderhackad i en soptunna om jag skulle göra som jag tänkte, tur man inte gör det. Blev en kompletering som jag inte förtjänade men men. Nu är det Utvecklingspsykologin som gäller och hoppas den läraren är lite snällare. Frågorna i mitt fall är djupare än jag trodde. Hur ska jag veta hur en liten bebis påverkas av föräldrarnas bråk med tanke på psykosexuella teorier?? Man fattar ju knappt ens frågan så hur ska jag lyckas svara på 4 sådana tills på måndag?
Men det ska nog gå, skippa tv'n och spel så ska de va lätt som en plätt.

Recept ska jag nog sluta med att skriva tills jag fått tillbaka min kamera. Inte kul och visa suddiga, mörka äckelbilder på mat.
På tal om mat så syndade jag nog lite idag. Det blev en ceasar-sallad. Trodde att det bar var själva salladen i påsen men det visade sig innehålla brödet och dressingen med....och när dressingen och brödet låg där så var det svårt att säga nej :/ Fick nog i mig dagens kolhydratsmängd så jag får nöjja mig med ägg och smör ikväll :P

Just ja, jag duschade katten min igår, killen allså, och han tyckte inte om det. Ångrade att jag inte tog bilder för han såg ut som en liten katt-alien xD sen fick han ligga på mammas knä i en handduk och bearbeta chocken haha.
Hoppas jag inte blir en såndär katt-tant. Att jag liksom aldrig kommer gifta mig och istället kommer leva med 12 katter :/ Men mina små gullepluttar är ju lite som mina barn haha. Dom är beroende av mig och jag älskar dom :) Dom är så otroligt söta att det är svårt att inte krama sönder dom :D

Nu ska jag se till att svara på 2 av dom där frågorna, resten får det bli imorgon.
Peace out!

Link (killen)                              Zelda (tjejen)

Veckans Resultat

Midja: -6 cm    (19cm kvar)
Överarm: -2cm  (8cm kvar)
Höft: -2cm  (12cm kvar)
Stuss: -1cm  (20cm kvar)
Lår: -3cm  (19cm kvar)
Bröst: -3cm  (18cm kvar)

Grymma resultat tycker jag :P

Känner att jag måste äta mera fett. Tror inte jag får i mig tillräckligt, och lite mindre kolhydrater.
Äta mindre måste jag vänja mig vid också. Är ju så van vid att äta stora portioner eftersom jag aldrig blev mätt tidigare och sen åt jag igen efter 2-3 timmar. Nu är jag inte hungrig förrän Lunch och då åt jag idag en omlett med kyckling, avokadoröra och bacon och ost. Åt typ strax innan 12 och är fortfarande jätte mätt. Känner inte ens något sockersug. Har heller inte känt av omställningsproblemen så himla mycket. Ingen slöhet, ingen huvudvärk, inte tröttare än vanligt, håller mig faktiskt pigg hela dagen!

Nu ska jag plugga :P


Nu är vattnet borta, fett HERE I COME!

Igår blev det......PIZZA! Supergott med massa ost och mozarella och salami på :D Botten blev en jätte Oopsie, sen på med egen tomatsås och på med ost och salami och mozarella. Sinnessjuktgott även fast den var i lite för länge.

Tror jag måste ta mindre portioner, har inte fattat än att fettet mättar mera än kolhydrater så jag är alltid proppmätt och tvingar i mig mat för jag vill ju äta regelbundet.

På kvällen var jag sugen på snacks så det blev Gurkstavar med avokadoröra, GOTT! Men sen kom sockersuget....så jag gick och vispade grädde och hade i liiiiite lite vaniljsocker och kako, Det blev ändå jätte sött och jag var rädd att jag nu skulle lägga på alla cmtrar igen men icke sa nicke för dagen efter, nu alltså, visade måttbandet totala -5cm sen jag började i måndags!!
Så nu är vattnet borta, då gäller det att ta sig an allt fett. Nu till lunch blir det därför omlett på grädde med en klick smör på och en halv korv stekt i smör, MUMS!!

Ska även beställa stevia som är ett naturligt sötningsmedel utan kolhydrater som smakar....ja, sötningsmedel helt enkelt. Kan använda det istället för vaniljsockret i min mummsiga chokladmousse istället :)

Ne nu blir det mat :)


Club Oopsie

Du behöver:

Oopies (räcker till 9st):

3 ägg
100g färskost (valfri smak)



Club oopsie:

3 Oopsies
Majonäs
Avokado
Kyckling (stekt i smör)
Smör
Bacon
Sallad
Tomat

Ta ett Oopsie bröd och bre på smör och mycket majonäs. Lägg sen på sallad och den stekta kycklingen. På det lägger du det andra Oopsiebrödet och bre på mycket majonäs sen lägger du på avokado, tomat och knaperstekt bacon och lite sallad. Sen lägger du på det sista brödet som är brett med majonäs (majonässidan neråt)

Jag gjorde en avokadoröra av majonäsen och avokadon med lite citron, cayennepeppar och salt för jag gillar inte smaken av "ren" majonäs. På bilden saknas Sallad och Tomat, fanns inte hemma, hade på Gurka istället :)

Ät och njut med gott samvete! :)





Resultat!

Mätte midjan idag och den var 2cm mindre än i måndags :) Känns bra, hoppas det fortsätter i den takten.
Till lunch blev det ännu en repris på vitkålsstuvningen med korv, det är så otroligt gott jag kan inte låta bli ;)
Senare på dagen vågade jag mig på Oopsiesen igen och de lyckades bättre denna gång men dom kan bli ännu bättre :) Till middag blev det en Club Oopsie, recept kommer, sjukt gott och mättande.
Och så höjdpunkten på dagen, förutom tappade centimeter, var att jag äntligen lyckades få igån XBOX-Live!!!!
Fick då 1 månad guldmedlemskap och kan nu ladda ner spel och spela online mot andra. Jobbigt att jag var tvungen att lyckas nu innan en tenta bara >.<

Nu ska jag sova, imorrn blir det ännu en plugg-dag!

Nattuggla

Idag, eller igår egentligen blev en liten repris på gårdagen. Till lunch blev det nämligen vitkålsstuvning med korv igen :P Sen så vågade jag mig på att göra Oopsis, ett "bröd" som är otroligt gott även fast mina misslyckades så tänk så goda dom blir när dom väl lyckas :D Man ska  vispa äggvita från 3 ägg. Hade ingen mixer så jag tror det var drf dom misslyckades. Sen blandar man äggulan med 200 g färskost, jag tog vitlök/örter. Sen blandar man det med äggvitan och klickar på en plåt. Jag fick till 9 stycken. Dom ska vara inne i 30 min på 175 grader men jag tror jag tog ut mina efter 10-15 min. Dom var väldigt platta och torra men men :) Bätttre lycka nästa gång, ska ha i lite bakpulver då med. Sen så, istället för att plugga Anatomi, så satt jag och spelade ut ett spel på 7 timmar. Spelnörd som jag är måste jag spela ut ett spel jag börjat annars kan jag inte koncentrera mig på annat :P Det resulterade iaf i huvudvärk så nu ska jag sova :P

Gonatt :P

Grädd-kokt vitkål

Du behöver:
  • vitkål
  • smör
  • grädde
  • salt
  • peppar
  • andra kryddor du vill ha i
Gör såhär:
Strimla vitkålen och fräs den i en klick smör några minuter. Häll över grädde, den ska inte täcka kålen. Sänk värmen något och smaka av med salt, peppar och andra kryddor du känner för men jag tror den blir godast med gamla goda salt&peppar. Koka kålen till önskad konsistens. Grädden ska ha blivit tjock som en sås.
Servera med tex stekt kassler, korv eller köttbullar- Häll gärna över stekspaden till kålen. Jag hade även på en klick bernaisesås då paketet gick sönder på bussen hem :)


Inbillning?

Sov endast 3 timmar inatt, gick upp tidigt och tog mig till sjukhuset för vi skulle ha praktiska lektioner där. Det var väldigt intressant. På förmiddagen fick vi gå runt på 5 olika stationer och lösa läkemedelsuppgifter. Vissa frågor var riktigt kluriga men det gick :) Sen på eftermiddagen var det "föreläsning" om olika venkatetrar sen fick vi öva på att spola kateter. Väldigt intressant. Har svårt för att äta på morgonen så jag tog med mig en halv skiva mörkt bröd med hela korn med leverpastej på. Vet att man inte ska äta det men den halva skivan hade typ 15g kolhydrater så :) Sen vart det dags för lunch. Hade med mig resterna från igår men jag klarade inte ens att äta hälften sen vart jag proppmätt och höll mig faktiskt mätt tills jag kom hem kl 17.00 då jag tog en bit brie-ost med salami och remoulad. Innan det vart jag dock och storhandlade på CityGross. Ägg, bacon, grädde, smör, ost, korv, remoulad, kött, färs, kål, broccoli, blomkål och massa annat som jag aldrig brukar köpa. Dom feta sakerna alltså. Är så van vid att ta light-varianten så det kändes lite smått pinsamt i kassan när jag kom där med mina smarriga saker :P
En annan sak som är rolig att trots endast 3 timmars sömn så var jag pigg hela dagen även när läraren pratade om kateter i 2 timmar :P Brukar egentligen hålla på att somna framåt 14.00 :P Vet inte om det bara råkade bli så idag eller om det är den nya maten som gjorde det :P

Till kvällsmat blev det stekt kassler och stekt korv med grädd-kokt vitål. Låter så sjukt onyttigt så det inte är sant men ack så gott det var, recept kommer. Nu blir det lite tv och sen en snabb dusch :)





Tacofärs med blomkål-broccolimos

Jag har aldrig skrivit ner recept så jag kanske är lite otydlig. Kommer inte ange några mått då jag ALDRIG följer recept till punkt och pricka och själv aldrig tänker på hur mycket jag använder. Jag går efter känsla och det är inte svårt alls att få till en bra rätt med det.

Ingredienser:
  • Köttfärs
  • smör
  • broccoli
  • blomkål
  • soya
  • tomatpuré
  • spiskummin
  • ingefära
  • cayennepeppar
  • paprikapulver
  • riven muskotnöt
  • peppar
  • salt
Lägg blomkål och broccoli i vatten och koka upp.
Stek köttfärsen med en klick smör. Krydda efter smak, jag gillar kryddstark mat :). Sänk till låg värme och rör i lite soya, tomatpuré och creme fraiché.
När broccolin och blomkålen är färdiga, men fortfarande lite fasta, häll av vattnet och lägg i lite creme fraiché. Krydda efter egen smak med salt och peppar och kanske lite riven muskotnöt. Mosa ihop allt och låt det småkoka till all vätska är borta men se till att det inte bränner fast. Har du en mixer kan du använda den för att få en krämig konsistens.
Servera med grönsaker om du vill eller lägg det på salladsblad :)
Smaklig måltid!


Tagen med mobilkamera. Det ska komma finare bilder när jag fått tillbaka min kamera :)


Första feta dagen

Känns som att jag bara åt onyttiga äckliga saker. Enligt LCHF var det jätte bra men det känns lite äckligt med allt fett.
Till lunch blev det kalkonkorv med majonäs, som jag skrapade bort efter 2a biten och hade på senap istället :P
Brukar bli sugen på nånting på eftermiddagen men inte idag.
Vid 17.30 fixade jag kvällsmat. Stekte köttfärs med lite smör (brukar aldrig steka i smör för jag tycker färsen i sig innehåller tillräckligt med fett), kryddade med lite peppar, salt, paprikapulver, ingefära, cayennepeppar och spiskummin, lite som en tacokrydda. Sen hade jag på lite soya och liiiite ketchup och sen creme fraiche.
Till det kokade jag broccoli och blomkål och när det vart mjukt blandades det med salt, peppar och creme fraiche och mosades ihop. La upp allting på salladsblad på en liten tallrik och började hugga i.
Tur att jag inte tog en till portion för när hungerkänslan väl satte in så vart jag sjukt mätt!
Gott var det dock så resterna ska jag ha med till sjukhuset imorgon :)
Tagen med mobilkamera så det ser inte så trevligt ut (själva upplägget och konstistenen var ju inte så fin i sig så) men skulle jag inte vara så mätt skulle jag lätt äta upp resten nu :P



Nystart!

Känner att första bloggen var för krånglig.

Började som en blogg som skulle föra mig närmare Gud men det hände inte så mkt med det.

Sen skulle jag inte skriva om mode och skönhetsprodukter, och det gjorde jag visst ändå.

Det innehöll även alldeles för mycket av privatlivet. Kärkek, hemma och massa annat skit.

Så nu får jag helt enkelt börja om :) Perfekt. Det är måndag...det var det när jag började iaf, det har

hunnit bli tisdag nu.

Ska även börja med LCHF-Low Carb High Fat. En diet...eller snarare livstil som går ut på att äta nästintill inga kolhydrater, alltså ingen pasta, inget bröd, ingen potatis, inget socker. Man ska steka i smör och använda grädde, majonäs och absolut inga light-produkter.

SouthBeach dieten blev ju inget för jag tröttnade på det.

Dags för nya mål....ner till 68 kg ska vi....vill iaf nå 75 till nyår. Får se hur det går.

Nu blir det sängen, kl är halv 3!!!

 

Peace out!